Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

9 підприємств області повністю розрахувались із працівниками, натомість з’явились нові боржники

7 вересня 2010 - 14:36

За оперативними даними місцевих органів влади у серпні поточного року підприємства Запорізької області виплатили 4,7 млн. гривень заборгованості із заробітної плати. Такі дані оприлюднив сьогодні в ході прес-конференції голова Запорізької обласної державної адміністрації Борис Петров.

Серед економічно активних підприємств повністю ліквідовано заборгованість на 9 підприємствах області, загальна сума 2 мільйони гривень. В тому числі на казенному підприємстві «Запорізький титано-магнієвий комбінат» – 1,6 млн.грн., КП «Комунальна районна аптека №31» Василівського району – 104,9 тис.грн., ВАТ «Вільнянський маслозавод» – 73,7 тис.грн.

19 підприємств-боржників розрахувались із працівниками за червень поточного року, втім ще не виплатили зарплатню за липень, таким чином загальна сума їхньої заборгованості зросла на 1,1 млн.грн. та склала 2,3 млн.грн. Серед таких підприємств 10 підрозділів ДП «Облавтодор», ТОВ «Завод залізобетонних конструкцій та матеріалів», ЗАТ «Дніпробуд» та ін.

Крім того є 8 нових підприємств-боржників, що додали до загальної суми боргу 3,9 млн.грн.: «Запоріжелектротранс» (1,2 млн.грн), ТОВ «Дніпроенергосталь» (319 тис.грн.), ЗАТ «ЗЖБК№1» (199,4 тис.грн.), ДП «Еліта» (110 тис.грн.), ВАТ завод «Перетворювач» (1 млн.грн.)

Таким чином загальна сума заборгованості підприємств перед працівниками по області збільшилась відносно попереднього місяця і станом на 1 вересня складає 61,2 млн.грн.

- Заборгованість зростає в тому числі з причин, що від нас не залежать, і на які ми не можемо жодним чином впливати – зростає заборгованість підприємств-банкрутів, - коментує Борис Петров. - Цю тему я піднімав на зустрічі із Прем’єр-міністром Миколою Азаровим, адже таке явище характерне для всієї країни. Він дав доручення підготувати детальне пояснення ситуації, а також запропонувати заходи щодо розв’язання проблеми розрахунків на підприємствах, що перебувають у стадії банкрутства.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни