Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

ЗНУ суттєво збільшив кількість студентів, зарахованих на бюджетну форму навчання

2 вересня 2010 - 11:44

Ювілейний – 80-ий(!) навчальний рік святково стартував у Запорізькому національному університеті. Заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук, колишній випускник цього навчального закладу, за дорученням очільника регіону Бориса Петрова взяв участь в урочистостях з нагоди посвячення у студенти першокурсників нового набору і сердечно привітав дружний колектив вишу з визначною подією. За кілька десятиліть свого існування університет зробив визначний внесок у розвиток національної освіти та науки. Тож в 2004 році йому надали статус національного. Цей факт офіційно задокументований указом Президента України № 1536 від 24 грудня 2004 року «Про надання Запорізькому державному університету статусу національного»». Як сказано в цьому документі, високий статус надається, «враховуючи загальнонаціональне і міжнародне визнання результатів діяльності ЗДУ, його вагомий внесок у розвиток національної науки».

Як зазначив ректор ЗНУ Сергій Тимченко, підпорядкований йому заклад сьогодні входить до двадцятки найкращих вищих навчальних закладів України. А всього їх в нашій державі близько 400. Нинішнього навчального року вдалося повністю укомплектувати економіко-правничий та торговий коледжі, які також входять у систему ЗНУ. Завдяки реалізації нової інноваційної освітньої політики Президента і Уряду, університету суттєво збільшено кількість місць за державним замовленням. Тож значно більше абітурієнтів, зокрема, випускників шкіл, які поступали до ЗНУ, в їх числі, до речі, більша частина - медалісти та такі, що вчилися на «добре» та «відмінно», зарахували на бюджетну форму навчання.

Пріоритетними складовими освітньої стратегії університету визначені тотальна інформатизація та вивчення іноземних мов. Задля реалізації цього завдання у ЗНУ, зокрема, відкрили електронну бібліотеку із 650 тисячами електронних видань на 720 комп’ютеризованих робочих місць, хоч і традиційна наукова бібліотека вишу також має гідне наповнення і зберігає навіть раритетні видання - такі, як «Остромирівське Євангеліє» 1889 року. Також сучасними 12-мовними синхронними перекладачами обладнали конференц-залу у центрі інтенсивного вивчення іноземних мов.

- Очільник регіону Борис Федорович Петров розділяє таку позицію керівництва вишу і цілком підтримує обрану стратегію, - дав високу оцінку здобуткам ЗНУ заступник голови ОДА Микола Ярмощук. - Регіональна владна команда і надалі надаватиме всебічну допомогу колективу, який цілеспрямовано крокує у майбутнє, підкріплюючи кожний свій крок конкретними добрими справами.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни