Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Працівники області отримають у повному обсязі все, що завинили їм роботодавці

26 серпня 2010 - 17:21

Стан виплати заробітної плати та погашення заборгованості на підприємствах міст Запоріжжя, Бердянськ, Мелітополь, Токмак, Енергодар проаналізували учасники засідання обласної комісії з питань погашення заборгованості з заробітної плати, пенсій, стипендій та інших соціальних виплат, яке провів заступник голови облдержадміністрації Микола Ярмощук.

У заході взяли участь представники прокуратури Запорізької області, відділення національної служби посередництва і примирення в Запорізькій області, управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у Запорізькій області, виконавчої дирекції Запорізького обласного відділення Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, керівники територій та підприємств.

Члени обласної комісії відмітили, що за даними органів статистики у липні 2010 року загальна сума заборгованості з заробітної плати на підприємствах області зменшилася на 9,9 млн. грн. або на 14,7 %, і на 1 серпня становила 57,5 млн. грн. Кількість підприємств- боржників також суттєво зменшилася - на 30 і склала 136 підприємств. На шести із 25 територій області заборгованість на економічно активних підприємствах відсутня.

Із загальної суми заборгованості з заробітної плати 16,8 млн. грн. (29,3 %) припадає на економічно активні підприємства, 34,9 млн. грн. (60,6 %) – на підприємства, що знаходяться у процедурах відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом, 5,8 млн. грн. (10,1 %) – на економічно неактивні підприємства.

Борги економічно активних підприємств за липень поточного року зменшилися на 13,1 млн. грн. (43,8 %), у тому числі підприємств державної форми власності - майже на 4 млн. грн. (51,7 %), у серпні вони становили 16,8 млн. грн. та 3,7 млн. грн. відповідно.

Заступник голови ОДА Микола Ярмощук привернув увагу до проблем державного підприємства «Запорізький облавтодор», де в 13 структурних підрозділах борги складали 1,1 млн. грн., а вирішення питання про його фінансування з Державного бюджету України гальмується.

Члени обласної комісії також відзначили, що економічно активні підприємства комунальної форми власності протягом липня зменшили заборгованість майже на 4,9 млн. грн. (94,8 %). Зокрема, в обласному центрі такі борги на поточний момент повністю погашені. Заборгованість підприємств приватної форми власності протягом липня також зменшилася на 4,2 млн. грн. (24,8 %) і становила 12,8 млн. грн.

Що ж до заборгованості з виплати заробітної плати у бюджетній сфері області, то вже у серпні вона була відсутня.

- Відмічаємо позитивні зрушення у розв’язанні проблеми заборгованості із заробітної плати, - підбив риску Микола Ярмощук. - Разом з тим, ще не можемо поставити крапку у цьому питанні, доки всі працівники області не отримали у повному обсязі все, що завинили їм роботодавці.

Тож підприємства-боржники залишаються під прискіпливим контролем регіональної влади. За кожним з них закріплено відповідальних посадовців ОДА, щоб розробити і втілити у життя реальний план дій з погашення заборгованості у визначений Урядом і Президентом термін.

 

Управління у справах преси та інформації.

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни