Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У центрі уваги Уряду - пожежі, підготовка до зими та оформлення субсидій для населення

10 серпня 2010 - 13:57

Перший віце-прем‘єр-міністр України Андрій Клюєв провів розширену селекторну нараду щодо вирішення ряду актуальних питань життєдіяльності держави. У селекторній студії «Укртелеком» Запорізьку область представляв голова обласної державної адміністрації Борис Петров разом зі своїм першим заступником Володимиром Кальцевим та заступником Геннадієм Фуксом. У студії також був присутній перший заступник голови облради Олександр Клепаков.

На порядку денному селекторної наради стояли кілька питань – реалізація заходів протипожежної безпеки, підготовка до опалювального сезону, надання населенню житлових субсидій та виплата заборгованості із заробітної плати.

Перший віце-прем’єр-міністр України Андрій Клюєв поінформував присутніх про виконання центральними та місцевими органами виконавчої влади заходів із запобігання та ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, пов’язаних з пожежною небезпекою. За словами урядовця, спекотна засушлива погода триматиметься в Україні до середини серпня. Тільки протягом минулої доби в країні виникло 167 пожеж. Найбільше від цього лиха страждають у Луганській, Сумській, Харківській та Дніпропетровській областях. Наразі великі пожежі вдалося вгамувати на території Дніпропетровського регіону. У їх гасінні, зокрема, взяли участь і працівники підрозділу МНС у Запорізькій області. Андрій Клюєв запропонував рекомендувати їх до нагородження.

Щодо першого питання до керівника Запорізької обласної державної адміністрації зауважень не було – ситуація в регіоні повністю контрольована.

Гірше проходить в області підготовка до опалювального сезону. У доповіді Міністра з питань житлово-комунального господарства України Юрія Хіврича неодноразово згадувались показники по Запорізькому регіону. Приміром, рівень підготовки теплових мереж, водопровідного господарства нижчий від загальноукраїнських показників. Аналогічна ситуація і щодо підготовки міського електротранспорту.

- Незадовільно до осінньо-зимового періоду готуються у Запоріжжі, Мелітополі, Бердянську. Через місяць область має бути повністю готова до зими, а керівники вищезазначених територій проявляють бездіяльність – не звертаються за допомогою, тільки готуються довідки, - констатував голова облдержадміністрації Борис Петров.

Очільник регіону повідомив, що наступної п’ятниці в обласній державній адміністрації відбудеться нарада, на яку запросять міських голів проблемних територій. Борис Петров доручив їм підготувати детальні доповіді з поясненням щодо такого безвідповідального ставлення до роботи, пов’язаної з підготовкою до опалювального сезону на ввірених територіях.

У ході наради керівникам областей також було дано доручення посилити інформаційно-роз’яснювальну роботу з населенням щодо соціального захисту малозабезпечених родин під час оплати за житлово-комунальні послуги.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни