Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька медицина на правильному шляху

6 серпня 2010 - 13:42

За дорученням голови облдержадміністрації Бориса Петрова його заступник Микола Ярмощук у ході своєї робочої поїздки до столиці зустрівся із заступником Міністра охорони здоров’я України Валерієм Бідним і обговорив шляхи реалізації стратегії реформування галузі в нашому регіоні.

- Урядовець дав високу оцінку запорізьким інноваціям, що стосуються оптимізації використання бюджетних коштів та підвищення ефективності фінансування медичної галузі в регіоні, - поділився враженнями по завершенні зустрічі Микола Ярмощук. - У міністерстві, в цілому, позитивно оцінюють нашу роботу і вважають за доцільне вивчити досвід впровадження міжрегіональних лікувальних закладів, а вивільнені приміщення ЦРЛ віддати під амбулаторії сімейної медицини. Завдяки цьому можна значним чином збільшити їх кількість на сільських територіях і наблизити медичну допомогу до людей, зробити її територіально більш доступною. Також йдеться і про покращення фінансування сільських амбулаторій та ФАПів за рахунок акумуляції коштів на районному рівні.

Нагадаємо, що медичну допомогу населенню Запорізької області надають 672 медичних заклади, у тому числі 15 міських лікарень, 20 ЦРЛ, 20 дільничних лікарень, 122 лікарські амбулаторії, 398 ФАПів та ФП, 4 медичні коледжі, медичний державний університет, медична академія післядипломної освіти.

Наразі у містах та районах області функціонує 105 сімейних амбулаторій з 226 дільницями. 54% сільського та 8% міського населення обслуговується сімейними лікарями.

Загальна сума видатків на медичну галузь області у 2010 році становить 495,8 млн. грн., що на 18,4% більше у порівнянні з 2009 роком.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також