Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада оперативно реагує на пожежну небезпеку в регіоні

6 серпня 2010 - 12:03

Голова облдержадміністрації Борис Петров провів термінову нараду з головами районних та міських рад, державних адміністрацій, керівниками структурних підрозділів обласної держадміністрації з питання про заходи запобігання пожежам в регіоні та оперативного реагування на них.

З початку серпня в Україні спекотна погода спричинила найвищу ступінь пожежної небезпеки. За даними гідрометеоцентру найближчі два тижні ситуація суттєво не зміниться, отже, з метою запобігання можливих негативних наслідків надзвичайної ситуації слід вжити додаткових заходів безпеки.

- Президент України Віктор Янукович занепокоєний ситуацією, яка може скластися у зв’язку з такими погодними умовами, - наголосив голова облдержадміністрації. - Сформовано оперативний штаб з координації дій з проведення заходів безпеки від можливих пожеж. Ми отримали ряд доручень від Президента та уряду. З відпусток відкликані голови обласних та районних державних адміністрацій. Я теж скасував свою відпустку і очолю обласний оперативний штаб. Ми маємо вжити всіх заходів, аби не допустити, щоб нашу область згадували в оперативних звітах .

Станом на 6 серпня поточного року в області вже сталося 27 пожеж на території лісомисливських господарств. Вогнем пошкоджено 9,5 га лісу. За даними МНС кількість пожеж значно менша, ніж за цей же період минулого року.

- Завдяки комплексу профілактичних заходів вдалося запобігти підвищенню пожежної небезпеки в області, - доповів начальник ГУ МНС у Запорізькій області генерал-майор Олексій Лепський . - Під час жнив жодного загорання допущено не було. У той же час збільшилася кількість загоряння сміття на відкритих площах. Лише за 5 днів серпня зафіксовано 73 випадки таких пожеж. Для мінімізації наслідків надзвичайних ситуацій область розділено на території реагування. Крім того, управління МНС готове надати приміщення координаційного центру для розташування оперативного штабу.

Запорізька область посідає перше місце за кількістю техногенних об’єктів, на її території знаходяться понад 250 автозаправних станцій, 1081 потенційно небезпечних об’єктів, на яких використовуються легкозаймисті речовини, 107 складів хімікатів, на яких зберігається 1262,2 тонн непридатних отрутохімікатів. При цьому 76 складів знаходяться в незадовільному стані, 36 – не мають господаря. Незадовільним залишається стан підготовки протипожежних заходів у Вільнянському, Михайлівському та Приморському районах.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни