Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Голова облдержадміністрації зустрівся з представниками медичної галузі

3 серпня 2010 - 18:01

В облдержадміністрації відбулася зустріч керівництва обласної влади з провідними представниками медичної галузі. Мета подібних заходів, як зазначив Борис Петров, по можливості грунтовніше ознайомитися з проблемами медицини, так би мовити, з перших вуст. Голова ОДА підкреслив необхідність реформування галузі, раціонального використання бюджетних коштів, співпраці державних та комерційних структур.

- Держава має забезпечити конституційні права громадян на якісне медичне обслуговування, - зазначив очільник області. - Серед інвестиційних програм області є й такі, що пропонують будівництво приватних медичних закладів. Але виконавча влада має вести жорсткий контроль за роботою подібних проектів. Тому до кожної інвестиційної програми в медичній галузі треба ставитися більш ніж прискіпливо. А позиція держави в цьому питанні полягає у спільній праці держави та приватних структур, зокрема, й у запровадженні страхової медицини.

У ході зустрічі відбувся конструктивний діалог щодо актуальних питань галузі. Зокрема, Борис Петров вкотре озвучив позицію облдержадміністрації стосовно медичної санчастини підприємства «Радіоприлад», яка полягає в тому, що громада не може залишитися без лікарні.

У свою чергу, працівники медичної галузі позитивно оцінюють дії виконавчої влади і говорять про необхідність систематичних зустрічей на подібному рівні. Наталія Завгородня, доктор медичних наук, професор, завідувач кафедрою офтальмології ЗМАПО підкреслила, що за понад два десятки професійної діяльності це перший діалог виконавчої влади з медиками. І дала виключно позитивну оцінку цій практиці: «У такий спосіб владі легше зрозуміти ситуацію в галузі». Про готовність лікарів до діалогу підтвердив і головний лікар Запорізької обласної клінічної лікарні Ігор Шишка: «Проблем дуже багато. І хоча нашому закладу облдержадміністрація приділяє увагу, все ж необхідність зустрітися та обговорити певні питання – є. Тим більше, це дає можливість почути точку зору колег».

На завершення, Борис Петров подякував присутнім за плідну, самовіддану працю і резюмував: «Проблеми медичної галузі залишаються для обласної влади пріоритетними. А отже, подібні зустрічі обов’язково матимуть продовження».

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни