Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці продовжують вносити пропозиції до проекту Податкового кодексу України

3 серпня 2010 - 15:00

Перший заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Кальцев взяв участь у громадських слуханнях з обговорення нових положень розділів ІII, ІV проекту Податкового кодексу України «Оподаткування прибутку підприємств та доходів фізичних осіб». Захід відбувся у рамках роботи обласного Комітету з економічних реформ.

У громадських слуханнях взяли участь представники місцевих та регіональних рад підприємців, керівники провідних підприємств регіону – ВАТ «Мотор Січ», ВАТ «Запоріжсталь», ЗАТ «ЗАЗ»,  ВАТ «Укрграфіт», ВАТ «Запоріжгаз», ВАТ «Укртелеком», ВАТ «Запоріжобленерго», ВАТ «Запорізький феросплавний завод», ВАТ «Дніпроспецсталь», ВАТ «Запорізький абразивний комбінат» та інші. До обговорення також долучились фахівці облдержадміністрації та державної податкової служби в Запорізькій області, науковці. 

У вступному слові перший заступник голови обласної державної адміністрації Володимир Кальцев відзначив, що за дорученням Президента України таке широке громадське обговорення проекту Податкового кодексу в країні відбувається вперше.

- Податковий кодекс – це один з основних законопроектів, який надасть поштовх для проведення реформ та сприятиме оздоровленню економіки, - висловив переконання Володимир Кальцев. Також посадовець закликав всіх присутніх активно долучитись до обговорення, адже від цієї роботи залежатиме якість майбутнього Податкового кодексу України.  Від Запорізької області до центральних органів влади вже направлено близько 500 пропозицій, деякі з них враховані  у новій редакції проекту Податкового Кодексу України.

Підприємці, що виступали у ході обговорення, висловили вдячність керівництву регіону за протекцію перед центральними органами влади пропозицій запорізьких підприємців.

Учасники обговорення детально зупинились на питаннях адміністрування податку на прибуток. На думку виступаючих,  доцільно буде знизити цей податок для крупного бізнесу до 15 %  хоча б на 5 років, що дозволить модернізувати технології на підприємствах.

Також існує необхідність розширити види діяльності приватних підприємців та відмінити обов’язкові платежі до пенсійного фонду для тих підприємців, які працюють за спрощеною  системою оподаткування.

За підсумками наради всі пропозиції підприємців будуть узагальнені робочою підгрупою «Податкова реформа», що входить до складу групи «Сталий економічний розвиток, бізнес клімат та інвестиції» Комітету з економічних реформ у Запорізькій області, та направлені до центральних органів влади для врахування під час доопрацювання проекту Податкового кодексу України.

Наступні громадські слухання щодо обговорення розділу V «Податок на додану вартість» проекту Податкового кодексу України планується провести 17 серпня  поточного  року.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни