Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Регіональна влада пильнує, щоб не порушувалися трудові права громадян

22 липня 2010 - 16:46

З початку року  спеціалісти  територіальних управлінь праці і соціального захисту населення провели  775 перевірок на підприємствах за фактами порушень трудового законодавства  і винесли їх керівникам понад 2,7 тис. рекомендацій та пропозицій  щодо усунення недоліків. За результатами  перевірок  за виявлені порушення  матеріали на 192-х керівників  передано до правоохоронних органів, на 64 –х -  направлено до територіальних представництв  державної інспекції  праці у Запорізькій області.

Співробітники  територіальної  держінспекції  також  у цей період провели 1044 перевірки  на 964 підприємствах, де використовується праця  найманих працівників, і виявили  2710 порушень трудового законодавства.

Як вдалося встановити,  понад 60% порушень  припадає на питання оплати праці, 16% - стосуються  оформлення трудових відносин, 13% - порушення  у сфері  встановлення робочого часу та терміну відпустки. За допущені порушення  на 774 посадових осіб  було складено адміністративні протоколи і передано до суду. Матеріали  40 перевірок передано до  правоохоронних органів для прийняття  відповідних рішень про притягнення  керівники підприємств-порушників до  кримінальної відповідальності.

За даними органів прокуратури Запорізької області у поточному році районні прокурори міста порушили  понад 70 кримінальних справ за фактами недотримання  законодавства про оплату праці. З них 38 справ вже направлено до суду для розгляду по суті.

- Співробітники  обласної податкової  адміністрації, в ході перевірок виявили, що понад 5 тис. працівників на підприємствах області не були офіційно оформлені на роботу, а отже, не мали жодних соціальних гарантій, -  коментує заступник голови ОДА Микола Ярмощук. - Понад 4, 5 тис осіб вдалося  працевлаштувати на законних засадах. Тепер люди мають впевненість у завтрашньому дні. Їм, зокрема, враховується страховий стаж для подальшого пенсійного забезпечення.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни