Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Облдержадміністрація контролюватиме систему надання субсидій

19 липня 2010 - 17:47

Сьогодні відбулася відкрита селекторна нарада під головуванням Віце-прем’єр-міністра України Сергія Тігіпко. Основні завдання поставлені урядом - максимально охопити громадян, що потребують оформлення субсидій та забезпечити ефективну роботу комісій по роботі з населенням.

Відтепер спрощено систему оформлення субсидій та скореговано фінансовий поріг для отримання державної допомоги на оплату житлово-комунальних послуг. Для працюючих, сума оплати за газ, воду, тепло та електроенергію не має перевищувати 15 %, для пенсіонерів – 10 % від суми щомісячних доходів. В іншому випадку, громадяни мають право на отримання субсидій від держави. Основні організаційні моменти забезпечить система соціального захисту. Крім того, скорочено перелік документів необхідних для надання субсидій. А пенсіонерам навіть надішлють особисті листи з переліком документів, які можна надіслати за вказаною на вкладеному конверті адресою. Особиста ж відповідальність за виконання усіх вимог для надання субсидій населенню покладається на голів обласних держадміністрацій.

-  Корекція тарифів на газ для населення та житлово-комунальні послуги – це вимушена міра, - говорить голова облдержадміністрації Борис Петров. - Адже такі установи, як «Нафтогаз» мають приносити прибуток, а не фінансуватися державою, створюючи постійний дефіцит бюджету. На селекторному засіданні визначили першочергове завдання для голів облдержадміністрацій – захистити громадян від можливих фінансових наслідків і забезпечити надання державних субсидій всім без винятку громадянам, які їх потребують. Наше завдання спростити отримання субсидій та забезпечити доступність інформації про їх надання. І ми зробимо все, щоб підтримати громадян і щоб кожна сім’я, яка зараз переживає нелегкі фінансові часи відчула турботу держави.

Для послуг населення в кожній області відкриють довідкові гарячі лінії, за якими можна буде дізнатися про порядок отримання субсидій, а координаційні центри надаватимуть консультації в часи, зручні для працюючого населення. Номер всеукраїнського довідкового центру 0 800 507 309.

За попередніми оцінками кількість сімей, що отримують субсидії у Запорізькій області збільшиться в чотири рази.

 

Оксана Горобцова, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі