Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Декларації про державний суверенітет України 20 років

16 липня 2010 - 14:41

З нагоди 20-ї річниці проголошення Декларації про державний суверенітет України в обласній державній адміністрації відбулося засідання «круглого столу», у роботі якого взяли участь голова ОДА Борис Петров разом із заступником Станіславом Лимарчуком та заступник голови облради Леонід Анісімов. До обговорення також запросили керівників структурних підрозділів облдержадміністрації, провідних істориків та політологів Запорізького краю, представників молодіжних організацій.

Голова облдержадміністрації Борис Петров привітав усіх присутніх із знаковою для українського народу датою - ювілеєм Декларації про державний суверенітет України. Прийняття цього документу стало відправною точкою для державотворчих процесів в Україні. Декларація визначила принципово нові напрямки розбудови держави, пріоритети внутрішньої та зовнішньої політики країни.

Під час обговорення промовці звертали увагу керівника обласної виконавчої влади на той факт, що Декларація не повинна бути тільки історичним документом, її основні положення мають бути закладені в основу подальшого політичного курсу країни.

- Важливо пам’ятати, що Декларація тільки тоді буде наповнена реальним змістом, коли громада і влада навчаться йти на компроміси. Перед нами стоїть завдання – працювати над тим, щоб протягом 10 років Україна увійшла у 20-ку передових країн світу. Для цього у нас є всі можливості – довгоочікувана політична стабільність, фундамент для проведення системних реформ, затверджена Програма Президента України Віктора Януковича «Україна для людей». Тож, подальша доля України залежить  від вміння і бажання громадян консолідуватись навколо однієї мети, а саме підвищенні рівня якості життя для кожного, - звернувся до учасників «круглого столу» Борис Петров.

Також, науковці висловили занепокоєння тим фактом, що в сучасній українській незалежній державі Декларація про державний суверенітет України отримує замало уваги, люди не ознайомлені з її основними положеннями. Враховуючи це, очільник регіону доручив заступнику голови-керівнику апарату ОДА Станіславу Лимарчуку взяти на особистий контроль питання відновлення досвіду проведення такого заходу як «День інформування населення».

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі