Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Понад 900 мільйонів доларів інвестицій залучено в регіон протягом 1 кварталу 2010 року

29 червня 2010 - 16:25

Про це під час засідання Запорізької регіональної  ради повідомив заступник голови обласної державної адміністрації Геннадій Фукс.

За даними статистики на одного жителя області припадає майже 500 доларів США інвестиційних коштів. Протягом останніх десяти років область входить в першу десятку регіонів країни за обсягом прямих інвестицій на душу населення. За прогнозами експертів, у 2010 році Україна може розраховувати на залучення близько 8 млрд. дол. США інвестиційних коштів.

За словами заступника глави області, в регіоні розроблені та працюють три основні програми залучення іноземного капіталу. Так, завдяки проекту ЄС/ПРООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»  більше півсотні населених пунктів  області мають можливість реалізувати свої ініціативи у сфері охорони здоров’я, енергозбереження, водозабезпечення тощо. Фінансування з боку ЄС/ПРООН протягом  поточного року складе більше 3 млн. грн.

- Ми з вами повинні сьогодні зосередитися на створенні індустріально-промислових парків. В першу чергу промислові зони дадуть поштовх до розвитку малого та середнього бізнесу. На обласному рівні ми формуємо пропозиції по 3-4 ділянках, які максимально підійдуть для створення декількох промислових зон на території регіону. Також ми маємо реальну можливість створити декілька промислових парків в Запорізькому районі у машинобудівній галузі. У цьому напрямку зараз ведеться активна робота з італійськими інвесторами, які вже сьогодні готові визначити концепцію створення спільного підприємства, - повідомив Геннадій Фукс.

Також під час наради заступник голови ОДА  звернув увагу на необхідність створення  в рамках підписаної на державному рівні угоди  регіонального агентства з залучення інвестицій.

- Дана інституція повинна 100 відсотків часу займатися пошуком іноземного інвестора для регіону, аналізом інвестиційного ринку, розробкою та супроводженням інвестиційних проектів в регіоні, – наголосив  Геннадій Фукс.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі