Під головування Міністра економіки України Василя Цушка відбулася всеукраїнська селекторна нарада щодо поточної цінової ситуації у регіонах країни. Запорізьку область представляв перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальцев.
Під час наради Міністр економіки України Василь Цушко зосередив увагу на цінах на соціально значимі продовольчі товарі, лікарські засоби, нафтопродукти. Керівники всіх регіонів доповіли урядовцю про вжиті заходи для недопущення необґрунтованого підвищення цін.
Про ситуацію у Запорізькій області Міністра економіки України поінформував перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальцев. Зокрема, посадовець зазначив, що протягом останніх п’яти місяців обсяг товарообігу на ринках регіону збільшився на 20%. Загальний індекс інфляції з початку року складає 103,8%, що є на рівні загальноукраїнського показника (103,7%). Крім того, у другій декаді червня на ринках області зафіксовано зниження роздрібних цін, а по 19 позиціях вони навіть нижчі за середні ціни по Україні.
Разом з тим, ціни на деякі товари у Запорізькій області перевищують загальноукраїнські показники. Зокрема, це стосується цін на хліб та вироби з муки, занадто високі ціни на крупу гречану, ковбаси варені І-ІІ сортів, сметану, цукор та м'ясо птиці.
- Обласна державна адміністрація спільно з контролюючими службами місцевого самоврядування використовує всі необхідні механізми для врегулювання ситуації на продовольчому ринку, - запевнив міністра перший заступник голови ОДА.
Зокрема, у регіоні проводиться щотижневий моніторинг цінової ситуації, селекторні наради, ярмарки, при облдержадміністрації працює робоча група з питань забезпечення області продовольчими товарами та контролю за цінами.
По завершенні доповіді Володимира Кальцева зауважень до представника обласної виконавчої влади щодо цінової ситуації у регіоні в Міністра економіки України не виникло.
За підсумками всеукраїнської селекторної наради Василь Цушко надав доручення керівникам територій підписати на регіональних рівнях Меморандум порозуміння з аптечними та лікувальними закладами та продовжувати контролювати цінову ситуацію на споживчих ринках у роздрібній мережі.
Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації