Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

П’ять пріоритетів розвитку малого підприємництва у регіоні

18 червня 2010 - 15:36

Їх визначили учасники розширеного засідання обласної координаційної ради з питань розвитку підприємництва, яке, за дорученням голови облдержадміністрації Бориса Петрова, провів його перший заступник Володимир Кальцев.

Першим і основним питанням, яке стояло на порядку денному розширеної наради – обговорення пріоритетних напрямків Комплексної програми розвитку малого підприємництва в Запорізькій області на 2011-2012 роки.

- Підприємці – це ті люди, які своєю роботою суттєво наповнюють бюджет області та держави. Тому політика керівництва України та регіону спрямована на зниження податкового навантаження на представників малого та середнього бізнесу, а також на створення умов для їх результативної праці, - окреслив  позицію перший заступник голови ОДА Володимир Кальцев.

Для покращення бізнес-середовища регіону керівництво області вже зробило певні кроки. Зокрема, фахівці облдержадміністрації за участю представників бізнесу та науковців розробили деякі пропозиції до розділу «Дерегуляція та розвиток малого та середнього бізнесу», які були включені до Програми економічних реформ, презентованої Президентом України Віктором Януковичем. Також, в райдержадміністраціях та міськвиконкомах були акумульовані пропозиції щодо розвитку підприємницької діяльності на територіях конкретних районів та міст обласного значення. Як підсумок цієї роботи учасники наради узагальнили всі напрацювання та визначили п’ять  конкретних пріоритетів розвитку малого підприємництва в області, на які необхідно орієнтуватись протягом наступних двох років.

Насамперед, за словами заступника начальника головного управління економіки ОДА, начальника управління регуляторної політики та підприємницької діяльності Світлани Кругляк, треба забезпечити якісне, прозоре державне та муніципальне регулювання сфери господарської діяльності. Також існує необхідність у реформуванні дозвільної системи та оптимізації адміністративних послуг фізичним та юридичним особам. Сприятиме розвитку бізнес-середовища і фінансово-кредитна підтримка малого підприємництва. Однак, для цього необхідно розробити новий механізм для представлення інвестиційних пропозицій підприємств області на національних та міжнародних заходах. Важливою складовою розвитку бізнесу є покращення загального інвестиційного клімату регіону, що призведе до розвитку інфраструктури, у тому числі в малих містах та сільській місцевості.

Загалом, представники бізнесу, які були запрошені до участі у нараді, висловили позитивну оцінку щодо основних пріоритетів Комплексної програми розвитку малого підприємництва в Запорізькій області на 2011-2012 роки. Планується, що Комплексна програма буде затверджена вже під час наступної сесії обласної ради.

Також під час наради  порушено питання  організації ярмарків з продажу сільськогосподарської продукції на базі ВЦ „Козак Палац”,  внесення деяких змін до ст.134 Земельного Кодексу України щодо надання на неконкурентних засадах земель сільськогосподарського призначення.

 

Вікторія Гаврилюк, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі