Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підписано Меморандум про співпрацю між облдержадміністрацією та Агентством «Пріоритет»

17 червня 2010 - 16:26

На розширеному засіданні його підписали перший заступник голови облдержадміністрації Володимир Кальцев та голова правління Агентства регіонального розвитку «Пріоритет» Володимир Назаренко.

Володимир Кальцев зазначив, що підписання Меморандуму є логічним продовженням того, як два роки тому вони разом розробляли Стратегію регіонального розвитку – визначали бачення майбутнього області, стратегічні пріоритети, ставили перед собою головні завдання. У 2008 році на сесії обласної ради Стратегію було затверджено.

Однак, на жаль, за словами посадовця, не все із запланованого вдалося зробити. Безумовно, були й позитивні моменти, пов’язані, передусім, з новим для України підходом до реалізації Стратегії – через розробку та управління проектами. Такий підхід запропонував запоріжцям провідний експерт канадського проекту Данкан Літч. Саме він був ініціатором створення в області Агентства регіонального розвитку, яке в тісному співробітництві з органами влади буде займатися питаннями економічного і соціального розвитку регіону.

- Я з самого початку підтримував цю ідею, тому сьогодні я, як і Данкан, хотів би увійти до складу Опікунської Ради Агентства, - заявив Володимир Кальцев.

Перший заступник голови облдержадміністрації відзначив, що йому приємно усвідомлювати, що Агентство – це майданчик, який об’єднав не тільки успішні та ефективні громадські організації, а й зібрав разом людей з бізнесу, влади, освіти, засобів масової інформації та інших сфер. Всіх їх об’єднала турбота про майбутнє свого краю.

- Співробітництво з Агентством, що починається з підписання меморандуму, внесено у список першочергових завдань, які поставив голова облдержадміністрації Борис Петров на перші 100 днів перебування на своїй посаді. І це свідчить про розуміння ним важливості співробітництва облдержадміністрації та громадських інституцій в тих напрямках, які ми разом визначили. Це і питання стратегічного планування, і залучення інвестицій, і розвиток бізнесу, і підтримка соціальних ініціатив, - підкреслив Володимир Кальцев. – Впевнений, що підписання меморандуму стане відправною точкою нашого співробітництва, яке розпочалося в рамках проекту Канада-Україна «Регіональне врядування та розвиток».

На розширеному засіданні головою Опікунської Ради Агентства регіонального розвитку «Пріоритет» обрано першого заступника голови облдержадміністрації Володимира Кальцева. Колишній її керівник Олександр Сін склав з себе повноваження.

Під час заходу учасники заслухали звіти та обговорили подальші плани за кожним із напрямків – залучення інвестицій, стратегічного планування, розвитку підприємництва, розвитку громадянського суспільства.

Довідково. Агентство регіонального розвитку «Пріоритет» зареєстровано у листопаді 2009 року як асоціація громадських організацій. Воно є втіленням успішного досвіду проекту партнерства Канада – Україна «Регіональне врядування та розвиток», дієвим інструментом співпраці бізнесу, громадськості та влади, що створений з метою впровадження, моніторингу й оцінювання Стратегії регіонального розвитку Запорізької області до 2015 року.

 

Євген Дроздовський, управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі