Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров привітав юнака - рятувальника

3 червня 2010 - 16:05

Медаль «За врятоване життя»

Указом Президента України медаллю «За врятоване життя» нагороджено Крамарчука Олександра Васильовича – курсанта Академії пожежної безпеки імені Героїв Чорнобиля МНС України. З цієї нагоди голова облдержадміністрації Борис Петров привітав Олександра Крамарчука, який є нашим земляком, випускником загальноосвітнього комплексу патріотичного виховання "Запорізька Січ".

Шановний Олександре!

Щиро вітаю Вас з високою нагородою – медаллю «За врятоване життя».

Те, що у юному віці Ви не розгубилися у складній ситуації, проявили мужність і героїзм свідчить про Вашу зрілість, високу громадянську відповідальність. Цим благородним вчинком Ви увійшли в доросле життя з відкритим рахунком – врятованими людськими життями. Приклад Вашої рішучості і виявленої мужності є гідним для наслідування, предметом гордості для всіх запоріжців.

Бажаю Вам міцного здоров’я, щасливої долі, успіхів у навчанні та на обраному Вами професійному шляху.

 

 

Ось що тоді писали про мужній вчинок запорізьких хлопців.

22 березня близько 20-ї години вечора через зіткнення з буйком перекинувся та затонув моторний човен "Южанка". Це сталося в районі Центрального пляжу на відстані 100 метрів від берега. На борту човна знаходилося четверо чоловіків.

В цей час на протилежному березі Дніпра, на о. Хортиця, гуляли двоє місцевих хлопців - студент Запорізького будівельного коледжу Олександр Сушко та учень 11-Б класу загальноосвітнього комплексу патріотичного виховання "Запорізька Січ" Олександр Крамарчук. Хлопці бачили, як рухався човен, а потім почули звук зіткнення. Відчувши небезпеку, вони стрімголов кинулися до човна, який належить батькам одного з друзів. Змінюючи один одного на веслах, вони поплили до місця трагедії. Наблизившись до перевернутого човна, хлопці почули крики про допомогу.

Двох чоловіків вони швидко підняли на борт, в той час третій ледь не пішов під воду. Проте, юні рятувальники встигли схопити його за пуховик і витягти з води. Нелегко було хлопцям врятувати дорослих чоловіків, але багаторічні тренування з академічної греблі допомогли їм діяти не тільки швидко, але й грамотно. На жаль, юнаки не змогли допомогти четвертому товаришеві, який теж упав з катера у воду.

За проявлені героїзм та мужність Олександр Сушко й Олександр Крамарчук отримали від проректора Черкаського інституту пожежної безпеки ім. Героїв Чорнобиля (нині - Академія пожежної безпеки ім.. Героїв Чорнобиля МНС України) Олександра Тищенка пам'ятні подарунки від МНС України. Крім того, Сашко Крамарчук вступив до цього навчального закладу. Гідний молодий чоловік поповнив лави МНС.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі