Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Борис Петров: «Я відвертий перед журналістами і готовий відповідати на будь-які ваші запитання»

1 червня 2010 - 15:40

На цьому наголосив голова облдержадміністрації Борис Петров на прес-конференції для представників центральних та місцевих засобів масової інформації.

У перший день літа - Міжнародний день захисту дітей - Борис Петров привітав журналістів та їхніх дітей з цим святом, побажав миру і щастя в сім’ях.

Також голова облдержадмінстрації привітав представників засобів масової інформації з Днем журналіста, який святкуватиметься 6 червня, побажав всім ЗМІ вільного розвитку, успіхів, перспектив та добробуту.

Журналістам, кандидатури яких визначили редакційні колективи, Борис Петров вручив Почесні грамоти облдержадміністрації та медаль «За розвиток Запорізького краю».

Свою традиційну прес-конференцію очільник області розпочав з підбиття підсумків засідання Ради регіонів, яке проводилося минулого четверга у Львові. На ньому Президент України поставив завдання створити ефективну систему державного управління, щоб побудувати в країні таке життя, якого заслуговують люди.

- Нова влада повинна створити привабливий інвестиційний клімат, який дозволить залучати кошти, - окреслив суть завдання Борис Петров.

Голова облдержадміністрації повідомив, що відповідна робота вже проводиться в області. Пріоритетні напрямки - залучення інвестицій для розвитку тваринництва в АПК, реконструкція аеропорту в Запоріжжі. Також на базі комунального підприємства в регіоні планується створити інститут інвестиційного розвитку.

Другою за значенням подією Борис Петров назвав засідання виїзної колегії облдержадміністрації в Мелітополі, на якій відзначено позитивну динаміку розвитку практично у всіх сферах життя території. За результатами наради з керівниками промислових підприємств Мелітополя та міським головою визначено перелік питань, які потребують підтримки на рівні облдержадміністрації та уряду. Зокрема, потрібна державна підтримка щодо фінансування робіт для завершення будівництва житлового будинку №15 по проспекту 50-річчя Перемоги в Мелітополі для військовослужбовців, які звільнені в запас чи відставку. Позиція керівника області чітка: цей будинок треба добудувати, а люди повинні отримати в ньому квартири.

Керівник регіону повідомив, що на наступному зібранні колегії у Запоріжжі буде розглянуто питання стратегічного розвитку області.

Щодо резонансної ситуації з відставкою міського голови Енергодара Борис Петров зазначив, що облдержадміністрація направила звернення в прокуратуру області з проханням провести перевірку законності дій всіх сторін конфлікту та прийнятих ними рішень.

Борис Петров торкнувся і ситуації навколо Балки Середньої, відзначивши, що облдержадміністрація звернулася до прокуратури області з проханням ретельно її вивчити та вжити заходи прокурорського реагування. Також обласна виконавча влада підготувала лист до Генеральної прокуратури України з проханням створити робочу групу для вивчення фактів конфлікту та вжиття необхідних заходів з врегулювання ситуації.

Крім цього, для недопущення переривання технологічних процесів металургійних підприємств регіону та врегулювання конфліктної ситуації підготовлено відповідне розпорядження голови облдержадміністрації про затвердження складу спеціальної комісії. Комісія вже працює, а найближчим часом очікується оприлюднення як результатів, так і її пропозицій.

У ході прес-конференції Борис Петров відповів на запитання журналістів. Зокрема, на запитання щодо фінансування будівництва запорізьких мостів посадовець відповів, що ця тема буде головною в обговоренні на його найближчій зустрічі з Прем’єр-міністром України Миколою Азаровим.

На завершення прес-конференції голова облдержадміністрації Борис Петров висловив свою позицію щодо засобів масової інформації:

- Я відвертий перед журналістами і готовий відповідати на будь-які ваші запитання. Я за те, щоб давати пресі необхідний доступ до інформації, але щоб ця інформація приходила до людей не в перекрученому вигляді.

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі