Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вітроенергетика у регіоні впроваджується крок за кроком

27 травня 2010 - 15:58

За дорученням голови облдержадміністрації Бориса Петрова його перший заступник Володимир Кальцев провів нараду з питань розвитку вітроенергетики у Запорізькому регіоні.

Минулого року на території Приазовського, Приморського та Бердянського районів виявили бажання побудувати вітрові електростанції два інвестори - Euro Cape New Energy та ООО «Вінд Пауер» Донбаської паливно-енергетичної компанії. При цьому, загальний обсяг інвестицій, які мають прийти на території, сягає понад один мільярд євро.

- Успішна реалізація цих масштабних проектів вкрай важлива для регіону. Це - можливість підвищити інвестиційну привабливість Запорізького краю, створити нові робочі міста, а також гарантія виконання деяких соціальних обов’язків, які взяли на себе інвестори, - дав оцінку ситуації перший заступник голови ОДА Володимир Кальцев.

Протягом року була проведена значна робота: підписано договір між облдержадміністрацією та компанією Euro Cape New Energy, проведено топографо-геодезичні роботи, підготовлено містобудівні обґрунтування на відведення земельної ділянки у Приазовському районі та проведена його нормативно-грошова оцінка.

На поточній нараді її учасники обговорили проблемні питання, які виникають у ході роботи, а також з метою визначення та узгодження подальших кроків у реалізації проектів.

Директор Euro Cape New Energy Ukraine Пітер О'Брайєн та директор ООО «Вінд Пауер» ДПЕК Юрій Жабський окреслили коло питань, вирішенню яких має посприяти обласна державна адміністрація. Зокрема, це оформлення реєстраційних документів, врегулювання законодавчих аспектів та земельних питань.

Володимир Кальцев пообіцяв представникам інвестиційних компаній докласти всіх зусиль, щоб створити сприятливі умови для їх роботи. Також посадовець звернувся до них з пропозицією - розглянути можливість залучення запорізьких підприємств при виготовленні комплектуючих.

Під час наступного засідання планується обговорити хід виконання соціальних програм, які взяли на себе інвестори.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також