Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У курортну Кирилівку прийдуть італійські інвестиції

26 травня 2010 - 17:11

У курортну Кирилівку прийдуть італійські інвестиції

Питання інвестування в будівництво інвестиційних проектів регіону стало предметом зустрічі з італійською делегацією в облдержадміністрації З представниками італійської компанії від області зустрівся заступник голови облдержадміністрації Геннадій Фукс.

Закордонних гостей зацікавила можливість реалізації проекту з будівництва централізованих каналізаційних систем та водозабезпечення курортного смт. Кирилівка. На нині Кирилівка залишається єдиною курортною зоною, яка не повністю забезпечена системою водозабезпечення та каналізації.

За словами італійських бізнесменів мета їх візиту – на місці перевірити можливості реалізації цього проекту, особливо те, що стосується технічної частини будівництва споруд.

- Хочу зазначити, що на даний час хочемо повністю дослідити готовність проекту водоводу в Кирилівці. Наша асоціація проводить проекти так званого експортного кредиту в інших країнах. В цій області ми співпрацюємо з італійським агентством, яке сприяє забезпеченню експортного кредитування, та національним агентством італійського уряду. Разом ці організації підтримують італійські компанії в інвестиційних проектах, - зазначив комерційний директор бізнес асоціації «Конфапі Модена» Грензі Джанкарло.

Крім того пан Грензі Джанкарло повідомив, що компанія зацікавлена й іншими проектами, серед яких: реконструкція Запорізького аеропорту, реконструкція Бердянського морського торгівельного порту, будівництво ферми у Вільнянському районі. Варто зазначити, що сьогодні італійська компанія веде діяльність в Індонезії, В'єтнамі та вивчає можливість реалізації проектів в ряді інших країн.

В цілому представники Італії залишилися задоволеними проектом, який запропонувала обласна та міська влада.

- Сьогодні ми спостерігаємо тенденції виходу з фінансово-економічної кризи. Починають працювати міжнародні фінансові інститути. Якщо є можливість отримати дешеві інвестиції й реалізувати ряд проектів, які залишаються проблемними в регіоні, то ми маємо ефективно діяти в цьому напрямку. Наразі ми в першу чергу обговорюємо проблемний проект водозабезпечення смт Кирилівка, реалізація якого дасть можливість розвитку курортної зони. Цей проект оцінюється приблизно в 40 млн. євро. Ми маємо забезпечити комфортні умови роботи та гарантувати, що даний проект буде виконаний у повному обсязі, а місцева влада та обласна всебічно сприятиме реалізації кирилівського проекту, – підбив підсумок заступник голови облдержадміністрації Геннадій Фукс.

До речі, це буде суто комерційний проект, до якого не будуть залучатися бюджетні кошти, з прозорим і зрозумілим фінансуванням й окупністю.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також