Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада запросила ЗМІ до діалогу

25 травня 2010 - 15:56

Голова обласної державної адміністрації Борис Петров провів зустріч з головними редакторами провідних засобів масової інформації у Запорізькій області.

- Одне з перших завдань, яке поставив Президент України Віктор Янукович перед головами облдержадміністрацій – забезпечити відкритість та прозорість у роботі. Я, як керівник області, маю забезпечити журналістам вільний доступ до інформації. З цією метою ми проводимо щотижневі прес-конференції. Однак, для плідної співпраці необхідно підтримувати діалог. Тому сьогодні ми сподіваємось почути ваші пропозиції та побажання щодо подальшої взаємодії обласної влади із засобами масової інформації, - звернувся до керівників ЗМІ голова облдержадміністрації Борис Петров.

За словами головного редактора газети «Мрія» Валерія Фоменка, очільник регіону та фахівці облдержадміністрації оперативно надають відповіді на всі запити журналістів. Та існує коло проблем, вирішенню яких міг би посприяти глава обласної виконавчої влади. Зокрема, це вирішення питання монополізації ринку роздрібного продажу газет у Запоріжжі.

- Я детально вивчу ситуацію і буду шукати конкретну відповідь на це запитання у керівника міської виконавчої влади, - пообіцяв Борис Петров.

Одним з найбільш болючих питань залишається процес роздержавлення ЗМІ, який обговорюється ще з 2003 року. Тут думки керівників засобів масової інформації розійшлися. Одні вважають, що цей процес необхідно завершити якнайскоріше, інші – переконані, що цього не можна допустити.

- Роздержавлення ЗМІ – це процес, на який маємо впливати ми з вами. Необхідно вивчити законодавчу базу, зібратись і прийняти конкретне рішення. Якщо треба – будемо ініціювати законопроект, - зазначив очільник регіону.

Власний кореспондент інформагентства «Укрінформ» Лілія Клименко звернулась до Бориса Петрова з проханням лобіювати зустріч запорізьких журналістів з Президентом України.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також