Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Місце постійного чергування рятувальників та поліцейських офіцерів: у Матвіївській громаді будують Центр безпеки громадян

23 жовтня 2024 - 17:30

У Матвіївській громаді триває будівництво Центру безпеки громадян. У ньому постійно чергуватимуть пожежно-рятувальні підрозділи та працюватимуть поліцейські офіцери громади. Це значно прискорить надання допомоги жителям громади у випадку надзвичайних ситуацій.

Матвіївська громада об’єднує 12 населених пунктів, у яких проживає близько 9 тисяч осіб. У разі пожежі або інших надзвичайних ситуацій рятувальників викликали із Вільнянська або Запоріжжя. Однак після завершення будівництва Центру безпеки громадян пожежно-рятувальні підрозділи та  поліцейські офіцери громади матимуть місце постійної дислокації.

– Іноді пожежникам не вистачає сил і засобів, щоб доїхати до нас із Запоріжжя або Вільнянська і надати допомогу. Тому виникла необхідність створення рятувального підрозділу в нашій громаді, – повідомив голова Матвіївської ОТГ Олексій Гладишев.

Будівництво центру розпочалось наприкінці літа. Щодня на об’єкті працюють 15 будівельників та декілька одиниць техніки. За словами очільника громади, роботу ускладнюють повітряні тривоги та несприятливі погодні умови. Підрядники докладають зусиль, щоб до кінця поточного року Центр безпеки запрацював. На обʼєкті вже зведені металоконструкції й триває підведення комунікацій. 

– Тут облаштовано укриття для майбутніх співробітників та відвідувачів центру. Воно розраховане на 35 осіб, – розповів голова Матвіївської громади.

Фінансується будівництво за рахунок субвенції з державного бюджету. Громада також долучилась до співфінансування. 

У Центрі безпеки громадян постійно чергуватимуть професійні рятувальники, а за необхідності до ліквідації надзвичайних ситуацій залучатимуться добровольці.

– П’ятеро водіїв пожежних автомобілів уже пройшли навчання та отримали відповідні сертифікати. Триває підготовка пʼятьох пожежних рятувальників. А також наступного місяця  загін добровольців розпочне навчання, – зауважив Олексій Гладишев.

Разом із надзвичайникам у Центрі працюватимуть поліцейські офіцери громади. Вони матимуть місце для прийому заяв від громадян та ведення справ. Наразі в громаді є один правоохоронець. В майбутньому планується  розширення штату до двох поліцейських офіцерів громади.


 

Читайте також

Діалог влади та бізнесу: на порядку денному – земельні питання

Заступниця голови Запорізької ОДА Оксана Матвіїшина відповіла на актуальні питання мешканців під час гарячої лінії

Стартував Всеукраїнський конкурс творчих робіт «Національно-патріотичне становлення молоді»

Генератори, запаси палива та блочно-модульні котельні: об’єкти критичної інфраструктури та охорони здоров’я готові до зими

Новий епідемічний сезон у Запорізькій області: як захиститись від грипу, ГРВІ та COVID-19

Відновлення житла, підтримка енергетики та психологічна допомога постраждалим: заступник голови ЗОДА Михайло Семікін обговорив потреби регіону з міжнародними партнерами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.10.2024

Впродовж доби окупанти завдали 326 ударів по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 974-го дня війни

UCBI допоможе Запоріжжю відновитися після обстрілів та підготуватися до зими

єРобота: як держава підтримує агропідприємства

В укритті та з дотриманням санітарних норм: як у Запорізькій гімназії № 98 організували безоплатне шкільне харчування