Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відродження освіти в прифронтовому регіоні: голова Запорізької ОДА Іван Федоров зустрівся з батьками учнів, щоб обговорити майбутнє шкільної освіти

22 жовтня 2024 - 18:10

«Якщо ми не будемо надавати якісну офлайн-освіту в Запоріжжі, ми втратимо ціле покоління», – з такими словами голова Запорізької ОДА Іван Федоров звернувся до батьків школярів під час неформальної зустрічі, присвяченої викликам і перспективам освіти в області.

Очільник регіону підкреслив, що якість освіти в Запоріжжі останніми роками значно погіршилась. Це підтверджують і результати ЗНО та НМТ.

– Ми проаналізували середній бал наших дітей під час здачі ЗНО та НМТ, і, на жаль, він суттєво зменшується. Крім того, значна кількість дітей виїжджає за межі регіону, що теж негативно впливає на загальний освітній процес. Виходячи з цього, ми прийняли рішення – відновлювати освітній процес офлайн, – зазначив Іван Федоров.

За словами голови ОДА, не все йде гладко, оскільки інфраструктура Запоріжжя та області не готова для організації навчання в умовах війни. Проте вже зроблено кілька вагомих кроків, щоб повернути дітей до закладів освіти.

– Сьогодні близько 10 тисяч дітей в Запорізькій області щодня ходять до школи. Наразі ми впроваджуємо в регіоні екосистему офлайн-освіти. Зокрема, вона включатиме «підземні» школи, шкільне харчування, підвезення дітей до навчальних закладів, – пояснив очільник регіону.

Батьки активно ставили питання щодо технологій будівництва «підземних» шкіл; організації навчання в закладах, де відсутні укриття. Цікавилися, як забезпечуватимуть харчування учнів. Зустріч пройшла в атмосфері взаєморозуміння та діалогу.

– Для нас важливо спілкуватися з батьками, чути їхню думку та забезпечувати їхні потреби, – підсумував Іван Федоров.

Читайте також

Діалог влади та бізнесу: на порядку денному – земельні питання

Заступниця голови Запорізької ОДА Оксана Матвіїшина відповіла на актуальні питання мешканців під час гарячої лінії

Стартував Всеукраїнський конкурс творчих робіт «Національно-патріотичне становлення молоді»

Генератори, запаси палива та блочно-модульні котельні: об’єкти критичної інфраструктури та охорони здоров’я готові до зими

Новий епідемічний сезон у Запорізькій області: як захиститись від грипу, ГРВІ та COVID-19

Відновлення житла, підтримка енергетики та психологічна допомога постраждалим: заступник голови ЗОДА Михайло Семікін обговорив потреби регіону з міжнародними партнерами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.10.2024

Впродовж доби окупанти завдали 326 ударів по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 974-го дня війни

UCBI допоможе Запоріжжю відновитися після обстрілів та підготуватися до зими

єРобота: як держава підтримує агропідприємства

В укритті та з дотриманням санітарних норм: як у Запорізькій гімназії № 98 організували безоплатне шкільне харчування