Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Двоє людей загинуло, п’ятнадцять – отримали поранення: ворог учергове наніс ракетний удар по Запоріжжю

21 жовтня 2024 - 15:30

Вранці ворог завдав ударів балістичними ракетами по житловому кварталу Запоріжжя. Внаслідок російської атаки дві людини загинули, ще 15 – постраждали, понад 30 будинків пошкоджено. Триває ліквідація наслідків обстрілу.

Станом на 15:00 відомо про двох загиблих. П'ятнадцять людей отримали поранення, троє з них – у важкому стані в лікарні. Щонайменше двоє осіб після отримання медичної допомоги відмовились від госпіталізації. 

– Сьогодні о 9-й ранку ворог наніс черговий ракетний удар по Запоріжжю. Постраждала велика кількість громадських об’єктів. Є поранені люди. Усім госпіталізованим жителям міста надається необхідна медична допомога, – повідомив голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

Війська рф завдали удару поблизу дитячого садочка. Як наслідок – вибиті вікна, пошкоджена стеля, скрізь уламки скла. У садочку перебували лише працівники. Одна жінка отримала поранення, її госпіталізували.

– Було дуже гучно. Поряд пошкоджені будинки. А садочок… Всі плачуть, що немає нашого садочку, – розповіла співробітниця відділу освіти Олена.

На момент ворожої атаки в одному із пошкоджених приватних будинків перебував Віталій разом із сім’єю. Чоловік каже, що дах оселі знесло, п’ять шибок вибиті, а всередині вибуховою хвилею пошкодило меблі. Однак головне для нього, що діти та дружина не отримали поранень. Син Віталія – Павло – допомагає батькам прибирати розбите скло в будинку.

– У кімнаті сестри вилетіло два вікна. Уламки полетіли на робоче місце. Добре, що вона була в ліжку, а не сиділа за столом. Страшно уявити, що б могло статися, – емоційно ділиться хлопець.

Уже вдруге постраждав і гуртожиток у Комунарському районі Запоріжжя. Мешканці будинку допомагають одне одному прибирати наслідки російського обстрілу.

– У момент прильоту я ще спав. Від вибуху мене підкинуло на ліжку. У моїй кімнаті нічого не пошкодилось. Тому я допомагаю сусідкам: прибираю уламки скла. Тут троє дівчат живуть, не будуть же вони самі це робити, – зауважив мешканець будинку Віталій.

78-річна пані Людмила проживає у гуртожитку лише два місяці. Однак уже вдруге жінці доводиться оговтуватись від потужних вибухів та втамовувати внутрішню тривогу.

– Я тільки-но хотіла зайти на кухню, як бахнуло – і все полетіло. Слава богу, що встигла ухилитись за стіну, тому поранень не отримала. Усе пролетіло повз мене, – поділилась пані Людмила, утираючи сльози.

На місці прильоту чергують швидкі. Аварійні служби одразу почали закривати вибиті шибки плитами ОСБ та фіксувати збитки. Волонтери благодійних організацій надають запоріжцям гуманітарну допомогу й пропонують їм гарячі напої.

Читайте також

Діалог влади та бізнесу: на порядку денному – земельні питання

Заступниця голови Запорізької ОДА Оксана Матвіїшина відповіла на актуальні питання мешканців під час гарячої лінії

Стартував Всеукраїнський конкурс творчих робіт «Національно-патріотичне становлення молоді»

Генератори, запаси палива та блочно-модульні котельні: об’єкти критичної інфраструктури та охорони здоров’я готові до зими

Новий епідемічний сезон у Запорізькій області: як захиститись від грипу, ГРВІ та COVID-19

Відновлення житла, підтримка енергетики та психологічна допомога постраждалим: заступник голови ЗОДА Михайло Семікін обговорив потреби регіону з міжнародними партнерами

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 25.10.2024

Впродовж доби окупанти завдали 326 ударів по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 974-го дня війни

UCBI допоможе Запоріжжю відновитися після обстрілів та підготуватися до зими

єРобота: як держава підтримує агропідприємства

В укритті та з дотриманням санітарних норм: як у Запорізькій гімназії № 98 організували безоплатне шкільне харчування