Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На передовій духовної служби: в Запоріжжі відзначили військових капеланів Православної церкви України

18 жовтня 2024 - 10:00

Лікують духовні рани та надихають на подальше життя. З нагоди Дня капелана обласна влада відзначила грамотами 6 капеланів, які служать в Національній гвардії України, Державній прикордонній службі та морській піхоті.

– Робота капелана – це не тільки спілкування з військовими на духовні теми. Це й підтримка родин, які втратили своїх чоловіків, синів. Також підтримуємо тих, чиї близькі зникли безвісти або перебувають у полоні. Через капеланів проходить все: як духовна, так і волонтерська підтримка наших захисників, оповіщенням рідних про смерть та похованням полеглих захисників. Цей важкий тягар теж взяли на себе священослужителі, – пояснив капелан військової частини 3029 отець Віктор.

Сам Віктор став капеланом ще у 2017 році. Спілкувався із захисниками, підтримував їх порадою та добрим словом. З початку повномасштабного вторгнення потреба у капеланах значно зросла. Військові потребують духовних настанов та підтримки, адже сучасні події можуть впливати на їхній моральний стан.

Цього року, через календарну реформу, Православна церква України відсвяткувала День капелана 12 жовтня. Деякі конфесії дотримуються старих правил та готуються святкувати 25 жовтня. 

– В умовах війни військовий капелан – це не просто священнослужитель, а навчений офіцер, покликаний служити нашим захисникам у найскладніших умовах. Дякую кожному з вас за вашу невтомну працю, за те, що ви завжди пліч-о-пліч з нашими військовими і подаєте їм руку допомоги у важкі часи. Ви лікуєте душевні рани, підтримуєте у горі та радості, допомагаєте знайти сили в найскладніших ситуаціях. Ваше служіння – це справжній акт любові і милосердя, – сказав заступник голови ЗОДА Михайло Семікін, вручаючи нагороди капеланам.

Читайте також

Діалог влади та бізнесу: нові можливості для підприємців Запорізької області

До уваги мешканців міста!

«Теплове господарство технічно готове до опалювального сезону на 100 %», – директор Департаменту ЖКГ та будівництва Віталій Литвиненко

Пакунок малюка: що це та як отримати

Як безоплатно отримати протез в Україні

«Скарби, що зберігав Дніпро»: в історико-культурному комплексі «Запорозька Січ» відкрилась нова виставка

Впродовж доби окупанти завдали 234 удари по 9 населених пунктах Запорізької області

Готовність – 100 %: Вільнянська громада закінчила підготовку до опалювального сезону

В Запоріжжі відкрився «підземний» сервісний центр МВС

Запорізька область готується до офлайн-навчання: перевірка укриттів і нові шкільні автобуси для Петро-Михайлівської громади

Спеціалісти Запорізької обласної лікарні безоплатно консультуватимуть мешканців у найвіддаленіших селах регіону

Уряд працює над відновленням зруйнованих та пошкоджених росіянами шкіл