Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Гаряча телефонна лінія Запорізької ОДА: громадяни звернулись до заступника голови Євгена Мироненка із наболілими питаннями

8 жовтня 2024 - 19:30

Ліквідація наслідків ворожих обстрілів, евакуація та відновлення водо- й електропостачання. Ці та інші питання від жителів області прозвучали під час гарячої лінії Запорізької ОДА. Спілкувався з громадянами та приймав від них запити заступник голови ЗОДА Євген Мироненко. 

Житель Новоолександрівської громади звернувся на гарячу лінію із запитом про допомогу в ремонті багатоквартирного будинку, що був пошкоджений через ворожу атаку. Чоловік розповів, що потрібні будівельні матеріали для відновлення покрівлі. Євген Мироненко відповів, що необхідні ресурси були виділені з матеріального резерву громади і в найближчий час розпочнуться ремонтні роботи.

З подібним зверненням зателефонувала і мешканка обласного центру. Вона проживає в будинку, що постраждав від авіаудару. За словами жінки, пошкоджений дах накрили плівкою, однак після дощу вода почала затікати всередину під’їздів. Заступник голови ЗОДА запевнив запоріжанку, що передасть її звернення відповідним комунальним службам.

Також на гарячу лінію надійшло два дзвінки від жителів одного із садових товариств в Михайлівській громаді. Там керівник кооперативу відмовляється поновлювати в приватних будинках електро- і водопостачання.

– Ми подавали до суду. Згідно із судовою постановою, надання комунальних послуг повинно бути поновлено. Рішення вже вступило в дію, однак голова товариства відмовляється виконувати ухвалу суду, – розповіла жителька громади.

Євген Мироненко відповів, що звернеться до голови громади та передасть йому ці запити для оперативного вирішення проблеми. 

До посадовця звернувся і житель Широківської громади Валерій. Він – учасник бойових дій і вже протягом 6 років не може отримати особовий рахунок на лічильник для отримання субсидій по електроенергії. Чоловік каже, що цьому перешкоджає керівниця садового товариства. 

– Я поговорю з головою Широківської громади, щоб вас супроводили в цій справі та допомогли із вирішенням проблеми, – зазначив заступник голови ЗОДА Євген Мироненко.

На гарячу лінію зателефонувала жителька Запоріжжя із запитанням про допомогу з евакуацією. Жінка розповіла, що її донька має тяжке захворювання легень і повинна постійно носити кисневу маску. Через це їм важко переїздити. Запоріжанка повідомила, що зверталась до благодійних організацій, але ті не можуть допомогти. Євген Мироненко уточнив у жінки, чи є в неї та дочки закордонні паспорти. Він запевнив заявницю, що після опрацювання звернення з нею зв’яжеться відповідальна особа. 

Також до заступника голови ЗОДА звернулась жителька Запорізької області Наталія.

– Моя мати проживає в Тернуватській громаді. Вона має потребу в гуманітарній допомозі, а саме в паливних брикетах. Їх видають міжнародні благодійні організації. Мама має підстави для отримання цієї допомоги, однак сільська рада не внесла її в список, – повідомила Наталія.

Євген Мироненко уточнив необхідні дані та запевнив жінку, що з нею обов’язково зв’яжуться для надання допомоги.

Один із заявників порушив питання екологічної небезпеки в одному з районів Запоріжжя. А також питання сховищ в місті щодо їх приведення в належний стан. Заступник голови ЗОДА відповів, що це звернення буде опрацьоване з Департаментом захисту довкілля та Департаментом цивільного захисту населення. 

Мешканці Запорізької області можуть звернутися за допомогою на гарячу лінію ОДА за номером телефону: 0-800-503-508. Також можна написати в чат-бот у Телеграм: @InfoProstirZPBot.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 958-го дня війни

В Запорізькій області перевіряють укриття: 1127 обʼєктів придатні до використання

Яка медична допомога надається внутрішньо переміщеним особам при інфаркті в Україні

Той не козак, хто в Лаві не стояв

Можливість реалізувати власний проєкт: триває реєстрація на програму «ШІ молодь»

«Ти в Україні»: для жителів на ТОТ розробили безпечний сервіс для доступу до українських новин

На вихідних та протягом тижня: рух ДніпроГЕС буде обмежено

СБУ викрила чергову зрадницю, яка впроваджує стандарти освіти рф в окупованому Енергодарі

Гарантія безперебійної роботи лікарень: встановлення генераторів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 08.10.2024

Впродовж доби окупанти завдали 392 удари по 13 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 957-го дня війни