Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запорізькій області перевіряють укриття: 1127 обʼєктів придатні до використання

8 жовтня 2024 - 17:55

За результатами перевірки захисних споруд в Запорізькій області визначено придатними 1127 об’єктів. Кількість непридатних з технічних причин сховищ – 168. Про це повідомив заступник голови Запорізької облдержадміністрації Євген Мироненко під час брифінгу в медіацентрі при ЗОВА. 

За словами посадовця, на сьогодні фонд захисних споруд цивільного захисту в Запорізькій області налічує 1403 об’єкти. 108 захисних споруд знаходяться в районах бойових дій, тому їх не перевіряли через безпекову ситуацію. Мова про 10 об’єктів у Василівському та 98 – у Пологівському районах області. 

– Ми проводимо щоквартальні перевірки укриттів силами обласної державної адміністрації, ДСНС, Нацполіції та усіх дотичних структур, – повідомив Євген Мироненко. 

Ревізії підлягали 1295 об’єктів захисних споруд цивільного захисту. Це 302 захисні споруди та 993 найпростіші укриття. Перевірено 100% об’єктів. 

– За останні 3 місяці кількість об'єктів фонду захисних споруд збільшилася на 35, кількість придатних укриттів – на 61, а непридатних для використання зменшилася на 26. Динаміка спостерігається правильна, – підкреслив заступник голови Запорізької ОДА. 

Проте питання не лише у кількості, а й у доступності укриттів для населення. На жаль, поки немає чіткої відповідальності з боку власників чи балансоутримувачів (приватних підприємців, ОСББ), які не пускають жителів до укриттів під час повітряних тривог. Законодавство передбачає кримінальну відповідальність лише за наслідки відмови в доступі до сховищ.

За останній рік відбулася оптимізація укриттів, і декілька сотень об'єктів були вилучені зі списку. За словами заступника голови ЗОДА, протягом двох тижнів міська влада має усунути неактуальні позначки «Укриття» там, де вони не працюють.  

Посадовець наголосив на важливості користуватися тільки перевіреною інформацією про укриття. Вона доступна на сайті Запорізької обласної державної адміністрації та Запорізької міської ради

Мапа укриттів Запорізької області: http://surl.li/tdgpqk 

Мапа укриттів м. Запоріжжя: http://surl.li/tkysvd 

Актуальну інформацію також можна дізнатися, зателефонувавши на гарячу лінію Запорізької обласної державної адміністрації за тел.: 0 800-503-508

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 958-го дня війни

Гаряча телефонна лінія Запорізької ОДА: громадяни звернулись до заступника голови Євгена Мироненка із наболілими питаннями

Яка медична допомога надається внутрішньо переміщеним особам при інфаркті в Україні

Той не козак, хто в Лаві не стояв

Можливість реалізувати власний проєкт: триває реєстрація на програму «ШІ молодь»

«Ти в Україні»: для жителів на ТОТ розробили безпечний сервіс для доступу до українських новин

На вихідних та протягом тижня: рух ДніпроГЕС буде обмежено

СБУ викрила чергову зрадницю, яка впроваджує стандарти освіти рф в окупованому Енергодарі

Гарантія безперебійної роботи лікарень: встановлення генераторів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 08.10.2024

Впродовж доби окупанти завдали 392 удари по 13 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 957-го дня війни