Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Не просто професія, а поклик душі: в Запоріжжі привітали освітян з Днем працівників освіти та нагородили найкращих педагогів

5 жовтня 2024 - 16:45

У першу неділю жовтня в Україні святкують День працівників освіти. На урочистій церемонії в обласному центрі привітали освітян зі святом голова Запорізької ОДА Іван Федоров, голова Запорізької облради Олена Жук та секретар Запорізької міськради Регіна Харченко. Представники обласної та міської влади вручили працівникам освіти почесні відзнаки. 

Зокрема медаллю «За розвиток Запорізького краю» була нагороджена директорка «Січового колегіуму» Валентина Єршова, яка присвятила вчителюванню понад 40 років життя. Освітянка зізнається, що все ж найбільша нагорода для неї – усмішки дітей.

– У цій професії мені найбільше подобається, що я можу ділитись з учнями найдорожчим – своєю добротою. Я рада спостерігати, як діти ростуть та досягають успіхів у навчанні та житті, – поділилась Валентина Єршова.  

Із початку нового навчального року понад 120 запорізьких шкіл розпочали очне навчання у змішаному форматі. Освітяни активно долучаються до розбудови безпечної освіти офлайн. Тих, для кого вчителювання не просто рутинна робота, а поклик душі, голова Запорізької облради Олена Жук нагородила нагрудним знаком Міністерства освіти і науки України «Відмінник освіти», грамотою МОН України та медаллю «За розвиток Запорізького краю». 

– Немає професії більш внутрішньо гармонійної, чуйної й важкої, ніж ваша. Я щиро вітаю вас зі святом і дякую, що ви не покинули рідну Запорізьку область і продовжуєте навчати наших дітей, – наголосила голова Запорізької облради Олена Жук.

Запорізькі вчителі продовжують нести учням світло й знання, незважаючи на близькість до фронту, повітряні тривоги та ворожі обстріли. За неоціненний внесок у розбудову майбутнього України секретар Запорізької міськради Регіна Харченко нагородила освітян відзнакою «Орден Пошани» та премією міського голови в номінації «Вчителі-предметники, керівники гуртків».

– Я пишаюсь нашими неймовірними працівниками педагогічними сфери. Дякую кожному освітянину за те, що ви надихаєте, підтримуєте та є духовною опорою для кожної дитини, – зауважила секретар Запорізької міськради Регіна Харченко.

Заради розвитку регіону освітяни продовжують працювати в дитячих садочках, школах, гуртках, профтехах, коледжах та університетах області. За визначні результати в роботі голова Запорізької ОДА Іван Федоров вручив дипломи лауреатам щорічної обласної педагогічної премії. Також чотирьом освітянам, які змінили підручники на зброю та стали на захист Батьківщини, очільник області передав відзнаку Президента України «За оборону України».

– Я дякую кожному вчителю, який залишається в Запоріжжі та області. Вдячний директорам освітніх закладів, які беруть на себе відповідальність не лише за навчальний процес, а й за майбутнє Запорізького краю. Ви, як ніхто, розумієте, що без якісної освіти, без нового покоління освічених спеціалістів не буде розвитку. Впевнений, що тільки разом ми зможемо з усім впоратись та зберегти нашу молодь, – підсумував голова Запорізької ОДА Іван Федоров.


Читайте також