Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Творчість та культура – основні складові стійкості українців: у Запоріжжі відбувся День спільнодії для учнів мистецької школи

20 вересня 2024 - 17:30

Підтримка соціалізації, розвиток неформальної освіти та культури. У Запоріжжі в молодіжному просторі «People.ua» відбувся День спільнодії «Творчість як складова нашої стійкості». Він пройшов у межах реалізації Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?», ініційованої першою леді Оленою Зеленською.

У заході взяла участь релокована Дитяча школа мистецтв Мелітопольської міської ради. У ній навчається 200 учнів різного віку з різних територіальних громад Запорізької області. На дні спільнодії була виконана авторська пісня вчителя школи «Україна – як рідная мати». Акомпанували йому учні – на синтезаторах, гітарі, трубі та барабанах.

– У школі діти можуть навчитись грати на фортепіано, гітарі, барабанах, скрипці, духових інструментах. Також відбуваються заняття з академічного та естрадного вокалу, театрального, образотворчого та кіномистецтва, – повідомив директор школи Артем Шулятьєв. 

Захід був присвячений підтримці ментального здоров’я жителів Запоріжжя. Завдяки спільній діяльності, зокрема й творчій, люди комунікують між собою, звільняються від стресу та напруження.

– Малювання, музика, театральна майстерність – складові, які допомагають людині розвантажитись. Вони також є невід’ємною частиною соціалізації. Це дуже важливо, особливо під час війни, – зазначив регіональний координатор Всеукраїнської програми ментального здоров’я «Ти як?» Сергій Дружинін.

Культурна діяльність допомагає людям плекати стійкість в складних життєвих обставинах. Мета регіональної програми «Ти як?» – популяризувати заклади культури, мистецькі школи, щоб більше дітей та дорослих до них долучались.  

– Необхідно, щоб молодіжні простори, такі як «People.ua», були воркшопами для художніх шкіл міста й області. Це популяризуватиме культуру як можливість формування стійкості та відновлення ментального здоров’я людини, – підсумував заступник голови ОВА Євген Мироненко.

Читайте також

Підпал станцій мобільного зв’язку на замовлення ворога – кримінальний злочин

Вакцини є в наявності: жителів Запорізької області закликають щепитися

Приватизація державного пакета акцій АТ «Інститут Титану» – зниження стартової ціни навпіл

Найкращі українські підприємства на одному майданчику: запрошуємо на Бізнес-форум «Зроблено в Україні»

Десятеро людей постраждали, понад 25 будинків пошкоджено – такі наслідки чергового російського обстрілу Запоріжжя

Ефективні інструменти співпраці громадськості з владою: в Запоріжжі провели тематичний форум

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.09.2024

Впродовж доби окупанти завдали 424 удари по 11 населених пунктах Запорізької області

Запорізька область вшановує пам'ять загиблих українців

«Підписання Угоди про співпрацю зі штатом Пенсильванія – історична подія для Запорізької області», – голова ЗОДА Іван Федоров

Брифінг голови Запорізької ОДА Івана Федорова: як захистити Запоріжжя від ворожих атак

Жителі Запоріжжя оговтуються від чергової нічної російської атаки