Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Погодні умови та ворожі обстріли – основні причини перебоїв в електропостачанні у Запорізькій області

19 вересня 2024 - 14:15

Понад 60 тисяч споживачів постраждали від негоди та понад 5 тисяч домогосподарств залишились без світла через ворожі обстріли. Про відновлювальні роботи та підготовку до осінньо-зимового періоду розповіла речниця ПАТ «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко під час брифінгу в медіацентрі при Запорізькій ОВА.

– Починаючи з 7 вересня графіки погодинних відключень застосовувалися лише один раз в години пікового навантаження. Проте значні пошкодження, завдані масованими атаками ворога, ускладнюють роботу енергосистеми, – розповіла Зореслава Цупренко.

Триває ремонтна кампанія. Енергетики працюють цілодобово, щоб населення було зі світлом. Попри це енергосистема залишається вразливою до різких коливань споживання електроенергії. Тому слід ощадливо використовувати електроенергію. Також роботи ремонтним бригадам додають обстріли та сильний вітер.

– Попри відсутність графіків роботи у нас не поменшало. Нам її додала стихія та рашисти. Вже другий тиждень пориви вітру сягають 20-25 метрів на секунду, спричиняючи пошкодження та місцями навіть обриви ліній електропередачі. Наші бригади щодня усувають аварійні ситуації, – пояснила речниця ПАТ «Запоріжжяобленерго».

Попри значні обсяги роботи фахівці дотримуються встановлених термінів та відновлюють електропостачання протягом доби, навіть у випадку значних пошкоджень. Протягом тижня відновлено електропостачання для понад 60 тисяч споживачів, постраждалих від негоди.

– Останні два вечори ворог обстрілював Запорізький район. Ці обстріли завдали пошкодження нашим мережам. Загалом йде мова про знеструмлення понад 4500 споживачів. Всіх, хто був знеструмлений у вівторок, ми заживили вранці середи. Тривають відновлювальні роботи у тих, кого рашисти залишили без світла вчора ввечері. Мова йде про 818 споживачів, – розповіла Зореслава Цупренко.

На тлі відсутності графіків погодинних відключень поновлено підготовку до осінньо-зимового періоду. Фахівці ПАТ «Запоріжжяобленерго» проводять профілактичні та планові роботи для посилення надійності мереж в Запорізькій області. І сподіваються на свідомий підхід запоріжців до споживання електроенергії.


Читайте також

Підпал станцій мобільного зв’язку на замовлення ворога – кримінальний злочин

Вакцини є в наявності: жителів Запорізької області закликають щепитися

Приватизація державного пакета акцій АТ «Інститут Титану» – зниження стартової ціни навпіл

Найкращі українські підприємства на одному майданчику: запрошуємо на Бізнес-форум «Зроблено в Україні»

Десятеро людей постраждали, понад 25 будинків пошкоджено – такі наслідки чергового російського обстрілу Запоріжжя

Ефективні інструменти співпраці громадськості з владою: в Запоріжжі провели тематичний форум

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.09.2024

Впродовж доби окупанти завдали 424 удари по 11 населених пунктах Запорізької області

Запорізька область вшановує пам'ять загиблих українців

«Підписання Угоди про співпрацю зі штатом Пенсильванія – історична подія для Запорізької області», – голова ЗОДА Іван Федоров

Брифінг голови Запорізької ОДА Івана Федорова: як захистити Запоріжжя від ворожих атак

Жителі Запоріжжя оговтуються від чергової нічної російської атаки