Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 938-го дня війни

18 вересня 2024 - 23:00

Передусім я хочу подякувати сьогодні нашим воїнам, які забезпечують нашу, українську, далекобійність. Дуже важливий результат є за минулу ніч на території Росії, і саме такі речі послаблюють ворога. Я дякую всім, хто залучений. Така влучність, що надихає. Наші спеціальні служби: Служба безпеки, ГУР, Сили спеціальних операцій – дякую!

Сьогодні були дві доповіді Головкома – спочатку тривала доповідь щодо всіх напрямків наших дій. Нашої оборони, наших наступальних кроків. Генерал Сирський доповів щодо змін ситуації в Курській області та нашої на це реакції. Сильної реакції. Кожен наш підрозділ там – молодці! Утримуємо ситуацію на нашому плацдармі в межах розрахунків. Максимальна увага і напрямкам на Харківщині та Донеччині – усьому нашому сходу. Покровськ, Торецьк, Курахове. Ми працюємо над посиленням, і це стосується і зброї, і особового складу.

Сьогодні ж говорив із міністром фінансів України й із секретарем РНБО щодо коштів на ключові державні потреби, на оборону. Ми маємо забезпечити все, що необхідно Україні.

Багато сьогодні було роботи з нашою командою міжнародників – ми готуємо зустрічі з партнерами, перемовини. Пріоритет – не тільки реалізувати все, про що ми вже домовились і що поки гальмується на етапі логістики, але й більш стратегічні речі. Ми маємо чіткі завдання щодо комплектації бригад – це техніка, це навчання. Досі ще не повністю виконані всі обіцянки щодо ППО, які звучали в межах саміту у Вашингтоні. І це важливо – саме зараз, саме на початку осені мати більше результатів для повітряного щита.

І сьогодні вже можна сказати, що вже повністю підготовлений наш План перемоги – усі пункти, усі ключові акценти, визначені необхідні додатки з деталями до Плану. Все опрацьовано. Найголовніше тепер – рішучість реалізувати.

Немає й не може бути жодної альтернативи миру, жодного заморожування війни чи будь-яких інших маніпуляцій, які просто перенесуть російську агресію на інший етап. Нам потрібна надійна й тривала безпека для України, а отже – усієї Європи.

Саме заради цього працюємо.

Я дякую всім, хто допомагає! Слава всім нашим воїнам, слава нашому народу!

Слава Україні!

Читайте також

Підпал станцій мобільного зв’язку на замовлення ворога – кримінальний злочин

Вакцини є в наявності: жителів Запорізької області закликають щепитися

Приватизація державного пакета акцій АТ «Інститут Титану» – зниження стартової ціни навпіл

Найкращі українські підприємства на одному майданчику: запрошуємо на Бізнес-форум «Зроблено в Україні»

Десятеро людей постраждали, понад 25 будинків пошкоджено – такі наслідки чергового російського обстрілу Запоріжжя

Ефективні інструменти співпраці громадськості з владою: в Запоріжжі провели тематичний форум

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.09.2024

Впродовж доби окупанти завдали 424 удари по 11 населених пунктах Запорізької області

Запорізька область вшановує пам'ять загиблих українців

«Підписання Угоди про співпрацю зі штатом Пенсильванія – історична подія для Запорізької області», – голова ЗОДА Іван Федоров

Брифінг голови Запорізької ОДА Івана Федорова: як захистити Запоріжжя від ворожих атак

Жителі Запоріжжя оговтуються від чергової нічної російської атаки