Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Форум громадських лідерів: заступник голови Запорізької ОДА Михайло Семікін наголосив на важливості ролі місцевої влади в процесі реінтеграції деокупованих громад

15 вересня 2024 - 16:20

На запрошення організаторів Форуму громадських лідерів: United for Victory, що проводиться Міжнародним республіканським інститутом (IRI), заступник голови Запорізької ОДА Михайло Семікін зустрівся з експертами національного рівня. 

У форматі панельної дискусії учасники зібрали максимум досвіду, щоб шукати рішення та покращувати роботу в галузі місцевого самоврядування, відновлення громад, інтеграції ветеранів у суспільство, відбудови та міжнародної співпраці.

Важливим питанням стала роль місцевої влади в процесі реінтеграції місцевих громад. За словами Михайла Семікіна, головне, що варто зрозуміти вже сьогодні: коли ми говоримо про деокупацію, то це не тільки про звільнення територій. Заступник голови Запорізької ОДА  підкреслив, що для нації надзвичайно важливо повернення мешканців, які проживають на захоплених територіях. 

  • Результати дослідження, яке стосувалося деокупації та пост-деокупаційних викликів на територіях, які були окуповані росією, свідчать про те, що 78% громадян вважають важливим повернення не лише територій, а в першу чергу їхніх мешканців. А для 91% опитаних важливим є те, щоб українські політики та чиновники пам’ятали про людей в окупації, – зазначив Михайло Семікін. 

Також обговорили виклики, пов’язані з російською агресією, які стали значним випробуванням для єдності Мелітопольської громади.

  • Процес деокупації території і людей буде складним завданням, яке вимагатиме комплексного підходу та зусиль від держави, місцевого самоврядування та міжнародних партнерів, – підкреслив заступник голови ОДА.

Але попри  труднощі Михайло Семікін запевнив, що вже зараз представники влади працюють над  підвищенням рівня взаєморозуміння та згуртованості в громаді. 

Форум громадських лідерів став важливою платформою для обміну думками, досвідом та ініціативами, які можуть стати стимулом для зростання та розвитку громад у період деокупації.

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 935-го дня війни

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.09.2024

Впродовж доби окупанти завдали 275 ударів по 11 населених пунктах Запорізької області.

«Перемагаємо разом»: в обласному центрі відзначили День фізичної культури та спорту

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 14.09.2024

Впродовж доби окупанти 317 разів били по 8 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 933-го дня війни

Готовність до блекауту: на території області обладнано понад 400 Пунктів Незламності

Розвиток професійного та масового спорту: обласна влада та Федерація легкої атлетики України обговорили план дій

Екологічні публічні закупівлі: на Infobox Prozorro додали новий розділ

Запрошуємо на перший всеукраїнський фестиваль ветеранської культури «Коло ветеранів» у Києві

Послуги на постачання електроенергії: робоча група «Прозорість і підзвітність» виявила ймовірне завищення цін