Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Розвиток професійного та масового спорту: обласна влада та Федерація легкої атлетики України обговорили план дій

13 вересня 2024 - 16:00

Стан та перспективи розвитку легкої атлетики у Запорізькій області. Ці питання обговорив голова Запорізької ОДА Іван Федоров з в. о. президента Федерації легкої атлетики України Ольгою Саладухою. До розмови долучилися представники обласної та міської влади й запорізькі спортсмени.

Зараз в області працюють 32 тренери з легкої атлетики. Вони готують до змагань різних рівнів понад 320 спортсменів. Це суттєво менше, ніж було до початку повномасштабної російської агресії проти України.

– Разом з освітою намагаємося реанімувати в регіоні і спортивну галузь. Робимо все, щоб у прифронтовому місті знайти можливості для функціонування спорту. Якщо ми втратимо ще один рік розвитку, то будемо надолужувати це дуже довго, – зауважив голова Запорізької ОДА Іван Федоров.

Уже найближчим часом в Запоріжжі відновить роботу «Обласна школа вищої спортивної майстерності». Наразі реконструкція закладу на стадії завершення. Робота школи дасть великий поштовх для розвитку спорту в області, – вважає очільник ЗОДА.

Також планується запуск манежу «SportLife». Завдяки йому запорізькі легкоатлети зможуть тренуватися протягом усього року.

– Поки що наші спортсмени тренуються на відкритих майданчиках, тобто тільки в теплий період. Після запуску манежу навчально-тренувальний процес буде безперервним. Наразі ми ведемо перемовини із власником спортивної споруди, – повідомив заступник голови ЗОДА Михайло Семікін.

За словами посадовця, талановиті спортсмени зможуть займатись у манежі безкоштовно. Це значно покращить умови тренування для запорізьких легкоатлетів.

На зустрічі окрема увага приділялась розвитку масового спорту в регіоні. Масовий спорт – це не тільки поліпшення здоров’я запоріжців, а й інтеграція вимушених переселенців у життя громади та об’єднання мешканців області навколо спільних інтересів.

– Зараз ми розвиваємо не тільки професійний спорт. Звісно, він важливий. Але потрібно також створювати простори для реабілітації ветеранів та популяризувати спорт серед населення. Я впевнена, що Запорізька область має великий потенціал у цьому напрямку, – підсумувала в. о. президент Федерації легкої атлетики України Ольга Саладуха.

Читайте також

Готовність до блекауту: на території області обладнано понад 400 Пунктів Незламності

Екологічні публічні закупівлі: на Infobox Prozorro додали новий розділ

Запрошуємо на перший всеукраїнський фестиваль ветеранської культури «Коло ветеранів» у Києві

Послуги на постачання електроенергії: робоча група «Прозорість і підзвітність» виявила ймовірне завищення цін

Державна підтримка: аграрії Запорізької області можуть отримати до 2000 грн компенсації за гектар оброблюваної землі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 13.09.2024

Впродовж доби окупанти 326 разів били по 9 населених пунктах Запорізької області

Запоріжжя відвідав Міністр агрополітики та продовольства України Віталій Коваль: обговорили актуальні проблеми аграрного сектору

Гаряча лінія: заступник голови Запорізької ОДА Володимир Чередніченко на зв’язку з громадянами

Читаючи, пізнавай свою історію: добірка книг про культуру АР Крим

Безкоштовні курси з програмування для українських школярів: розпочато реєстрацію

СБУ затримала інформатора російського гру, який перетворив свою квартиру у «спостережний пост» за Силами оборони у Запоріжжі