Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжжя відвідав Міністр агрополітики та продовольства України Віталій Коваль: обговорили актуальні проблеми аграрного сектору

12 вересня 2024 - 18:05

В Запоріжжі відбулася зустріч Міністра аграрної політики та продовольства України Віталія Коваля з представниками агросектору прифронтової області. До обговорення проблем аграріїв долучилися представники обласної влади та агропромислового комплексу регіону.

– Протягом останніх десятків років Запорізька область була одним із найголовніших аграрних регіонів нашої держави. На жаль, сьогодні 70 % регіону окуповано. Попри це на 30 % підконтрольних Україні територій аграрії героїчно виконують свою справу – працюють на землі, – зазначив голова Запорізької ОДА Іван Федоров. 

Учасники підняли актуальні питання, що стосуються кредитування, розвитку експорту, прозорого оподаткування, бронювання працівників, фінансової підтримки та участі у грантових програмах.

Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль підкреслив важливість діалогу між владою та аграріями.

– Сьогодні тут зібралися фермери та переробники – люди, які працюють із землею. На жаль, серед нас є й ті, хто втратив свої господарства та активи, але не втратив совість. Я дякую, в першу чергу, вам. Я також вдячний кожному фермеру, який не зупинився, засіяв поля, повірив у майбутнє і продовжив працювати. Без вас будь-яка державна політика буде пустою, адже не буде кінцевого бенефіціара, для якого ми впроваджуємо зміни у законодавстві та розробляємо програми підтримки, – підсумував Міністр агрополітики та продовольства України Віталій Коваль.


Читайте також

Гаряча лінія: заступник голови Запорізької ОДА Володимир Чередніченко на зв’язку з громадянами

Читаючи, пізнавай свою історію: добірка книг про культуру АР Крим

Безкоштовні курси з програмування для українських школярів: розпочато реєстрацію

СБУ затримала інформатора російського гру, який перетворив свою квартиру у «спостережний пост» за Силами оборони у Запоріжжі

Export Academy 2024: нові можливості для малого та середнього бізнесу

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 12.09.2024

Увага! Планові підривні роботи

Впродовж доби окупанти 337 разів били по 11 населених пунктах Запорізької області

«Ми прагнемо повернути кожного», – представник Омбудсмана Михайло Волков про військовополонених

Епідемічна ситуація в Запорізькій області під контролем – спалахів гострих кишкових інфекцій не зафіксовано

В Запорізькій області опікуються захистом нацменшин, правами постраждалих від війни та екологічною програмою

Пункти незламності у Запоріжжі забезпечені всім необхідним та готові до розгортання в разі блекауту