Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Ще один чорний день для Запорізького краю: ворог безжально вбиває дітей та мирних громадян

21 серпня 2024 - 13:40

Двоє загиблих та ще вісім поранених – такі наслідки двох ворожих обстрілів селища Малокатеринівка 20 серпня 2024 року. Агресор поцілив по мирній громаді Запорізького району.

Близько 17:40 ворог атакував артилерійським снарядом дитяче кафе. Воно знаходилося в центрі селища Малокатеринівка Кушугумської громади Запорізької області. Поряд – стадіон, де за 15 хвилин мало розпочатися тренування з футболу.

Місцеві, які проживають недалеко, почули вибух. Вийшли з домівок, побачили пожежу та кинулись допомагати пораненим. Про це розповіла жителька Малокатеринівки Світлана, яка проживає навпроти дитячого кафе.

– На місці прильоту я побачила поранених дітей. Більше всього постраждали ті, хто перебував на подвір’ї кафе. Я намагалась допомогти хлопчику, який був без свідомості, хотіла відтягнути його від пожежі. Боялась, що ми удвох там згоримо. У хлопчика було сильне поранення в ногу. 

Одразу на місце трагедії прибув поліцейський офіцер Кушугумської громади Сергій Волик, який у цей час патрулював центральну вулицю Малокатеринівки. Він взяв аптечку та почав надавати домедичну допомогу пораненим дітям.

– Ми зробили тампонування та перемотали рани усім постраждалим. Потім огородили місце прильоту, щоб люди не натрапили на залишки снаряду. Для мене це особисте горе. Я знаю усіх цих дітей. Вони – друзі мого сина. Дуже тяжко на це все дивитися, – поділився Сергій Волик.

Карети екстреної швидкої допомоги приїхали за лічені хвилини. Хлопчика 14 років з найбільш важкими пораненнями одразу забрали до лікарні. Під час реанімаційних дій він помер. 18-річна дівчина та шестеро дітей перебувають у лікарні. Дві дитини –  у важкому стані. Один підліток має поранення середньої тяжкості, ще троє – легкі поранення. 

– Росіяни поцілили у місце, де відпочивали діти. До їхнього порятунку долучилися всі служби: поліція, швидка, ДСНС. Вони не боялись ані вогню, ані повторного прильоту. Цілий рік у нас було спокійно. Бог був з нами, а сьогодні він, мабуть, нас залишив, – поділилась староста селища Малокатеринівки Людмила Волик.

О 23:08 російські окупанти здійснили повторний обстріл населеного пункту. Вибуховою хвилею та уламками пошкоджено 50 приватних будинків, сім з них зруйновані вщент. В одній з будівель виявлено тіло загиблого чоловіка жителя Малокатеринівки. Поранення отримала 45-річна жінка.

У Кушугумській громаді 21 серпня оголосили Днем жалоби за загиблими внаслідок російської агресії.


Читайте також

Підпал станцій мобільного зв’язку на замовлення ворога – кримінальний злочин

Вакцини є в наявності: жителів Запорізької області закликають щепитися

Приватизація державного пакета акцій АТ «Інститут Титану» – зниження стартової ціни навпіл

Найкращі українські підприємства на одному майданчику: запрошуємо на Бізнес-форум «Зроблено в Україні»

Десятеро людей постраждали, понад 25 будинків пошкоджено – такі наслідки чергового російського обстрілу Запоріжжя

Ефективні інструменти співпраці громадськості з владою: в Запоріжжі провели тематичний форум

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.09.2024

Впродовж доби окупанти завдали 424 удари по 11 населених пунктах Запорізької області

Запорізька область вшановує пам'ять загиблих українців

«Підписання Угоди про співпрацю зі штатом Пенсильванія – історична подія для Запорізької області», – голова ЗОДА Іван Федоров

Брифінг голови Запорізької ОДА Івана Федорова: як захистити Запоріжжя від ворожих атак

Жителі Запоріжжя оговтуються від чергової нічної російської атаки