Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Завищення цін та невиконання вказівок аудиторів: на комунальному підприємстві Запорізької обласної ради виявлено ймовірні порушення

1 серпня 2024 - 17:00

Ймовірні порушення по 3 тендерах одного з комунальних підприємств Запорізької обласної ради розглянула робоча група «Прозорість і підзвітність».

Можливе завищення цін виявлено у двох тендерах. У першому випадку підприємство уклало договір на придбання системи VRF для опалення, вентилювання та кондиціювання повітря. Вартість закупівлі – майже 1,2 млн грн.  Ціни на систему VRF у вільному доступі відсутні. Але аналіз вартості окремих компонентів свідчить, що середня ціна обладнання може бути від 850 тис. грн. У цьому випадку ймовірне завищення вартості може становити 40%. 

У другому тендері підприємство уклало договір на роботи з ремонту двох резервуарів на 56 млн грн. Аналіз цін на матеріали в додатках до тендерної документації показав ймовірне завищення цін на 10-50%.

У третьому тендері на придбання персональних комп’ютерів та ноутбуків майже на 7,9 млн грн представники підприємства не усунули зауваження Держаудитслужби. Під час моніторингу аудитори встановили порушення –   не відхилення пропозиції учасника внаслідок недотримання вимог тендерної документації. Замовника зобов’язали розірвати договір. Керівництво підприємства натомість подало позов до суду щодо визнання протиправним та скасування висновку управління Східного офісу Держаудитслужби в Запорізькій області.

За результатами обговорення членами робочої групи було ухвалено рішення щодо необхідності проведення перевірки Держаудитслужбою лоту з ймовірним завищенням вартості системи VRF. Аудитори з’ясують, чи дотримувались на підприємстві чинного законодавства про публічні закупівлі. Інформацію про другий та третій тендер буде направлено до правоохоронних органів для вжиття відповідних заходів правового реагування в разі підтвердження фактів порушень чинного законодавства.

Читайте також

Підпал станцій мобільного зв’язку на замовлення ворога – кримінальний злочин

Вакцини є в наявності: жителів Запорізької області закликають щепитися

Приватизація державного пакета акцій АТ «Інститут Титану» – зниження стартової ціни навпіл

Найкращі українські підприємства на одному майданчику: запрошуємо на Бізнес-форум «Зроблено в Україні»

Десятеро людей постраждали, понад 25 будинків пошкоджено – такі наслідки чергового російського обстрілу Запоріжжя

Ефективні інструменти співпраці громадськості з владою: в Запоріжжі провели тематичний форум

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.09.2024

Впродовж доби окупанти завдали 424 удари по 11 населених пунктах Запорізької області

Запорізька область вшановує пам'ять загиблих українців

«Підписання Угоди про співпрацю зі штатом Пенсильванія – історична подія для Запорізької області», – голова ЗОДА Іван Федоров

Брифінг голови Запорізької ОДА Івана Федорова: як захистити Запоріжжя від ворожих атак

Жителі Запоріжжя оговтуються від чергової нічної російської атаки