Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Графіки вимкнення світла: тепер без винятків

24 липня 2024 - 17:10

Збалансованість у графіках. Про неї говорять і пересічні жителі Запоріжжя, і обласна влада, коли йдеться про енергопостачання. Люди готові миритися з  незручностями за умови включення всіх будинків до графіків вимкнення світла.

ПАТ «Запоріжжяобленерго» проводить роботи з перепідключення будинків, які заживлені з об’єктами критичної інфраструктури від однієї лінії електропередач. Тож до списку черг додали низку адрес в Дніпровському районі Запоріжжя. Серед них й один з будинків по вулиці Дудикіна. Раніше світло тут було постійно, тепер – за графіком. Як до цього поставилися місцеві мешканці?

Надія Дмитрівна – вимушена переселенка з Гуляйполя. Виїхала з рідного міста, рятуючись від постійних ворожих обстрілів. Нині живе в Запоріжжі.

– Ми з розумінням ставимось до відсутності електроенергії. Бо у себе в Гуляйполі багато чого натерпілися. Доводилося жити і без світла, і без газу, і без води. А тут вимкнення тимчасові – можна і потерпіти, – говорить пані Надія.

З сусіднього під’їзду виходить Тетяна. Від вимкнення електроенергії жінка не в захваті, але розуміє – це вимушений крок. 

– Для мене головне, щоб графік був зрозумілий. Щоб світло не  вимикали раніше, ніж вказано у графіку, і вмикали вчасно. Щоб ми могли орієнтуватися і планувати свій день, – відзначила жінка.

Пані Людмила живе на 5-му поверсі. Влітку в її квартирі дуже спекотно. Від високої температури страждає і вона, і її домашній улюбленець – кіт Тишко. Доводиться користуватися кондиціонером.

– Ми готові терпіти, бо розуміємо, що 80% електрогенерації знищено ворогом. Сподіваємося на якнайшвидше відновлення стабільного електропостачання. Віримо, що з часом цих відключень взагалі не буде, – переконана Людмила.


Читайте також

«Кар'єрний старт»: нова програма дає шанс молоді на перше офіційне працевлаштування

У Запоріжжі вручили державні нагороди сім’ям полеглих героїв

«Нинішня ситуація – репетиція опалювального сезону», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров

Конкурс з фінансування проєктів ветеранських ГО: термін подачі заяв продовжено

«Не дивлячись на всі негаразди, для мене життя тільки починається»: пологівський військовий про життя після поранення

Приватизація державних об’єктів у Запорізькій області: отримано 15 мільйонів гривень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 406 ударів по 8 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 881-го дня війни

Жнива в Запорізькій області: врожай зібрано на 94 % засіяних ранніми зерновими площ

Реформа шкільного харчування: досвід та перспективи

«Наша мета – в найкоротший термін передати ключі від квартир їхнім власникам», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров щодо відновлення зруйнованого будинку