Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Приватизація державних об’єктів у Запорізькій області: отримано 15 мільйонів гривень

24 липня 2024 - 10:00

15 мільйонів гривень за перше півріччя 2024 року. Таку суму отримав державний бюджет України від приватизації державного майна в Запорізькій області. Про це повідомила начальниця Управління забезпечення реалізації повноважень у Запорізькій області Регіонального відділення Фонду державного майна по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях Владислава Панасенко під час брифінгу в медіацентрі Запорізької ОВА. 

Після початку повномасштабного вторгнення приватизація державного майна в Запорізькій області була призупинена. З початку 2024 року приватизаційні аукціони відновили. За перше півріччя вже  проведено 7 успішних аукціонів на понад 15 мільйонів гривень. Державні об’єкти отримали нових власників. 

 – Попри близькість до фронту бізнес працює і допомагає руйнувати міф, що приватизація не на часі. Ми у Фонді державного майна вважаємо, що не на часі генерувати збитки для держави. Приватизація – це зміцнення економіки, розвиток бізнесу, створення нових робочих місць і підтримка Збройних сил України, – зауважила Владислава Панасенко. 

Уже оголошено аукціон з продажу державного пакета акцій розміром 97,5% АТ «Запорізький виробничий алюмінієвий комбінат». Його стартова ціна – 152 мільйони гривень. Аукціон відбудеться 6 серпня. 

Також Фонд державного майна вже запровадив проєкт «Земельний банк», який дозволяє орендувати сільськогосподарські державні землі на прозорих онлайн-аукціонах. За словами Владислави Панасенко, «Земельний банк» дає можливість аграріям користуватись державною землею протягом 14-25 років для однорічних та багаторічних насаджень відповідно. 

– До Податкового і Земельного кодексів внесені необхідні зміни. Зокрема, передбачено зарахування 90% орендної плати до державного бюджету і 10% орендної плати до місцевого бюджету, – повідомила начальниця Управління забезпечення реалізації повноважень у Запорізькій області Регіонального відділення Фонду держмайна по Дніпропетровській, Запорізькій та Кіровоградській областях Владислава Панасенко. 

Прогнозований дохід держави від цього проєкту – 7 мільярдів гривень.


Читайте також

«Не дивлячись на всі негаразди, для мене життя тільки починається»: пологівський військовий про життя після поранення

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 24.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 406 ударів по 8 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 881-го дня війни

Жнива в Запорізькій області: врожай зібрано на 94 % засіяних ранніми зерновими площ

Реформа шкільного харчування: досвід та перспективи

«Наша мета – в найкоротший термін передати ключі від квартир їхнім власникам», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров щодо відновлення зруйнованого будинку

«Ситуація з енергозабезпеченням в Запорізькій області поступово покращується», – речниця ПАТ «Запоріжжяобленерго» Зореслава Цупренко про погодинні графіки відключень

Одна година без вуличного освітлення – 1,5 тисячі домогосподарств зі світлом

Державний пакет акцій АТ «ЗАлК» – на приватизаційному аукціоні

Українські банки видали перші кредити на розвиток альтернативних джерел енергії за програмою «Доступні кредити 5-7-9%»

Закупівлю шкільних автобусів на понад 86 мільйонів гривень оголосив Департамент освіти і науки Запорізької ОДА