Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Цифровізація освітньої сфери: педагоги Запорізької області обговорили впровадження сучасних програм та електронних документів

27 червня 2024 - 18:48

Керівники закладів освіти та педагоги обговорили тенденції діджиталізації та обмінялися досвідом впровадження сучасних технологій на форумі «Стратегічна сесія освітньої галузі Запорізької області». 

В одному з незламних хабів Запоріжжя збираються вчителі та керівники навчальних закладів. Знайомляться, спілкуються, вивчають матеріали форуму. Серед учасників – директорка Василівського ліцею  «Сузір’я» Анжела Позднякова. Заклад пишається своїм випускником – віцепрем’єрміністром – міністром цифрової трансформації України Михайлом Федоровим. І учні, і педагоги ліцею активно застосовують новітні технології.

– В нашому колективі працюють люди різного віку: і молодь, і більш досвідчені педагоги. Всі мої колеги розуміють, що цифрові технології – це майбутнє освітньої сфери, тому пройшли курси з цифровізації. Ми активно працюємо з платформою «Дія. Освіта» та порталом «Нові знання». Віднедавна почали використовувати штучний інтелект, – розповіла керівниця ліцею. 

Учасники форуму обговорили розвиток освітніх програм та оновлення технічної бази навчальних закладів, зокрема провадження цифрового документообігу в освітній сфері. Саме цій темі був присвячений виступ директора Красносільського ліцею Володимирецької селищної ради Валерія Дуляницького.

– Останній рік ми працюємо, не використовуючи паперові журнали. Натомість долучилися до цифрової освітньої платформи «Eddy». Всі мої колеги відчули переваги впровадження цифрового документообігу. З електронним журналом зручно працювати з  будь-якого гаджету. Табелі успішності, свідоцтва про освіту та інші документи також генеруються в системі і відповідають вимогам Міністерства освіти. Розробники платформи завжди надають технічну підтримку, оновлюють та покращують дизайн, – розповів керівник ліцею.

За словами заступника голови Запорізької ОДА Євгена Мироненка, війна внесла свої корективи в роботу освітньої галузі, проте не зупинила прагнення до розвитку. Попри виклики, Запорізька область активно рухається шляхом цифрової трансформації, і освіта – це один з ключових напрямків. Зокрема, протягом року в області відкрилося 10 цифрових освітніх центрів. В них діти можуть навчатися і розвивати свої навички.

Цифровізація освіти – це потреба часу. Забезпечення  надійного і швидкісного  інтернет-зв'язку в навчальних закладах, створення нових цифрових програм, навчання педагогів та учнів  основам цифрової грамотності – актуальні завдання для освітньої галузі Запорізької області. Тож попереду у нас ще багато роботи,  – підсумував Євген Мироненко.

 

Читайте також