Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Іван Федоров показав делегації ООН наслідки російського терору в Запоріжжі

26 червня 2024 - 15:45

Один із будинків Запоріжжя, зруйнований російською ракетою, відвідав голова Запорізької облдержадміністрації Іван Федоров разом з делегацією УВКБ ООН і представниками посольств Данії та Австрії в Україні.

Серед учасників – Оле Егберг Міккельсен (Надзвичайний і Повноважний Посол Данії в Україні), Анна-Марія Штайнер  (Заступниця Голови Місії, Посольство Австрії в Україні),  Кароліна Ліндхольм Біллінг (представниця УВКБ ООН).

Іноземні гості на власні очі побачили наслідки чергового ворожого обстрілу житлового кварталу міста, що стався 18 жовтня 2023 року. Міжнародна делегація поспілкувалася з мешканцями будинку. Запоріжці ділилися пережитим та розповідали про допомогу, яку отримали. 

Серед них і Оксана Микитова. Жінка працює в Запорізькій обласній організації Червоного Хреста України. У понівеченому російською ракетою будинку пройшло її дитинство. Вона однією з перших приїхала на місце після ворожої атаки.

 – Коли почула цю адресу, ми з загоном швидкого реагування за 40 хвилин були на місці, –  згадує Оксана Микитова. – Вдвічі страшніше, що це – будинок, де я зростала. Бачити рідні стіни в такому стані вкрай важко.

За словами підрядника, роботи з відновлення будинку розпочали декілька днів тому. Нині триває демонтаж.

– Зараз монтуємо огорожу, аби убезпечити мешканців будинку. Проводимо демонтаж покрівлі. Після – зробимо експертизу, з урахуванням якої внесемо коригування до проєкту. Плануємо завершити роботи вже цього року, – розповів підрядник Микола Маслій.

Очільник регіону Іван Федоров наголосив, що області потрібна фінансова допомога від міжнародних партнерів для відбудови усіх зруйнованих росіянами обʼєктів. Представники ООН запевнили, що й надалі підтримуватимуть Запорізьку область. 

Російська атака, що сталася 18 жовтня 2023 року, забрала життя 4 мешканців багатоповерхівки, 6 людей отримали поранення, 35 сімей залишилися без даху над головою. Ворожа ракета зруйнувала конструкції будинку з 2 по 5 поверхи, понівечила стіни, вибила вікна.

Читайте також

У Запоріжжі відкрилася художня виставка «Майбутнє починається сьогодні»

Генератори, паливо та чіткі плани дій – Запорізька область готується до опалювального сезону

Децентралізація: нові можливості чи ослаблення держави?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 314 разів ударили по Запорізькій області

В прифронтовому Запоріжжі відзначили День Конституції України

Як отримати інформацію з реєстру НІБ

Нову підозру від СБУ отримав гауляйтер Запорізької області Балицький

В Запоріжжі відзначили кращих меценатів та волонтерів

Свою свободу та Конституцію українці захищають зі зброєю в руках – в Запоріжжі вшанували полеглих воїнів

«Жоден регіон не мав такої практики, ми – перші»: Євген Мироненко про успіхи в розбудові безпекового середовища

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області