Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

СБУ повідомила про підозру родичу Балицького, який допомагає країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

26 червня 2024 - 12:00

Служба безпеки продовжує системно викривати зрадників і колаборантів, які перебувають у тимчасово захоплених районах нашої держави. У результаті слідчо-оперативних дій,  за співпрацю з рф, повідомлено про підозру ще одному зраднику.

За даними слідства, мешканець Мелітополя, який перебуває у родинних зв’язках з Балицьким, після захоплення Мелітопольського району підтримав окупантів та пішов з ними на співпрацю.

До широкомасштабного вторгнення він працював звичайним озеленювачем ділянок, але з приходом «русского мира» отримав кар’єрний зріст.

Спочатку, його призначили на посаду директора парку у Мелітополі. Потім, за протекцією Балицького, він був призначений на посаду директора департаменту культури, спорту та туризму окупаційної адміністрації, а згодом очолив так зване «министерство культуры, спорта и туризма военно-гражданской администрации Запорожской области».

На своїй «посаді» він виконує усі вказівки окупаційної влади заради  підвищення іміджу держави – агресора та формування  у місцевого населення думки невідворотності встановлення російської влади на частині території України.

Для цього зловмисник організовував численні спортивні змагання під егідою рф з метою підтримки «сво» та пропаганди «русского міра». Учасників нагороджували грамотами з гербовими печатками рф та медалями із триколором.

На підставі зібраних доказів слідчі СБУ повідомили фігуранту про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Викриття колаборанта здійснювали співробітники СБУ в Запорізькій області за процесуального керівництва Запорізької обласної прокуратури.

Читайте також

У Запоріжжі відкрилася художня виставка «Майбутнє починається сьогодні»

Генератори, паливо та чіткі плани дій – Запорізька область готується до опалювального сезону

Децентралізація: нові можливості чи ослаблення держави?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 314 разів ударили по Запорізькій області

В прифронтовому Запоріжжі відзначили День Конституції України

Як отримати інформацію з реєстру НІБ

Нову підозру від СБУ отримав гауляйтер Запорізької області Балицький

В Запоріжжі відзначили кращих меценатів та волонтерів

Свою свободу та Конституцію українці захищають зі зброєю в руках – в Запоріжжі вшанували полеглих воїнів

«Жоден регіон не мав такої практики, ми – перші»: Євген Мироненко про успіхи в розбудові безпекового середовища

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області