Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Запоріжжі відзначили День митної служби

25 червня 2024 - 18:00

Понад 1,8 мільярда гривень митних платежів надійде в бюджет України від Запорізької митниці за 6 місяців поточного року. Підсумки роботи установи підбили на зборах колективу. Їх  приурочили до професійного свята – Дня митної служби України, що відзначається щорічно 25 червня.

Через військові дії деякі підприємства в Запорізькій області вимушені були зупинити роботу або релокувати виробничі потужності до більш безпечних регіонів. Через це зменшилася кількість експортно-імпортних операцій, а відтак і відрахувань до державного бюджету. На сьогодні підприємства  відновлюють свою роботу в регіоні.

– Якщо в перший рік війни обсяг відрахувань до бюджету по Запорізькій митниці складав 100-150 млн грн на місяць, то зараз він значно зріс. Зокрема, план червня складає 361 млн грн. І ми впевнено прямуємо до його виконання. А за півроку сума митних платежів перевищить мільярд гривень. Це гарна тенденція, що свідчить як про збільшення ділової активності бізнеса в Запорізькій області, так і про фахову роботу нашого колективу, – відзначив начальник Запорізької митниці Олександр Бєлінський.

Заступник голови Запорізької ОДА Михайло Семікін вручив почесні грамоти п’яти кращим співробітникам митниці. За словами посадовця, повномасштабне вторгнення стало важким випробуванням для митної служби. Міграційна криза, зміни в логістиці, закриття аеропорту в обласному центрі та блокування морського порту в Бердянську через окупацію всі ці виклики запорізькі митники прийняли гідно. 

Майже 700 мільйонів доларів США саме стільки склав товарообіг на Запорізькій митниці в січні-травні 2024 року попри війну і статус прифронтової області. 11 запорізьких митників стали на захист України у лавах ЗСУ, і кожен з вас точно стоїть на захисті економічних інтересів держави. Дякую вам за чесну та прозору роботу! – сказав  митникам заступник голови ЗОДА Михайло Семикін.

Читайте також

У Запоріжжі відкрилася художня виставка «Майбутнє починається сьогодні»

Генератори, паливо та чіткі плани дій – Запорізька область готується до опалювального сезону

Децентралізація: нові можливості чи ослаблення держави?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 314 разів ударили по Запорізькій області

В прифронтовому Запоріжжі відзначили День Конституції України

Як отримати інформацію з реєстру НІБ

Нову підозру від СБУ отримав гауляйтер Запорізької області Балицький

В Запоріжжі відзначили кращих меценатів та волонтерів

Свою свободу та Конституцію українці захищають зі зброєю в руках – в Запоріжжі вшанували полеглих воїнів

«Жоден регіон не мав такої практики, ми – перші»: Євген Мироненко про успіхи в розбудові безпекового середовища

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області