Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Співробітниці Запорізького центру рекрутингу відзначені Подяками за допомогу Силам оборони

25 червня 2024 - 15:00

Понад 500 звернень щомісяця надходить до Центру рекрутингу Української армії в Запоріжжі. Телефонні та особисті консультації відвідувачам центру надають 4 рекрутерки. Троє з дівчат мають досвід військової служби. За сприяння Силам оборони заступниця Міністра оборони України Наталія Калмикова відзначила їх подяками.

– Центр рекрутингу Української армії. Вітаю! Чим я можу вам допомогти? – з цих слів починає спілкування з охочими вступити на військову службу рекрутерка Олена Скиба. 

За фахом вона фінансист. До війни працювала у банку, а потім – у відділі кадрів одного із запорізьких вишів. Виховує трьох дітей. Її чоловік – ветеран. І сама жінка після початку повномасштабного вторгнення, не вагаючись, стала до лав Тероборони. Наразі Олена працює в Центрі рекрутингу. 

– В банку я працювала з документами, як кадровик – з людьми, в армії була солдатом. Перш ніж прийти до Центру рекрутингу самостійно закінчила курси перекваліфікації ветеранів для муніціпальних ЦНАПів. Всі набуті знання стали в нагоді. Нещодавно  я відвідала Форум рекрутерів у Львові, де дізналася про досвід роботи інших рекрутингових центрів. Для мене це новий стимул для професійного самовдосконалення, – розповідає Олена Скиба.

Рекрутерка Анастасія Воронцова за освітою – кухар. Служила за контрактом з 2017 року. У складі 56-ї мотопіхотної бригади сержант Воронцова брала участь в боях на Донеччині. Після закінчення контракту продовжила працювати за фахом та виховувати сина. Кажуть, у війни не жіноче обличчя. Чи це так? – запитуємо дівчину. Це питання викликає в неї сльози на очах.

– У війни взагалі нелюдське обличчя. Це – пітьма… Я виховувалася в сиротинці. Змогла придбати собі будиночок в Кам’янці-Дніпровській. Тепер мій дім – в окупації. І це дуже боляче. Нашим бійцям на фронті потрібна підтримка та заміна. Якщо ми всі не станемо на захист країни, то ворог прийде до наших домівок і відбере все, що ми цінуємо і любимо, – говорить Анастасія.

Її колега Тетяна до війни працювала інженером-землевпорядником та діловодом. Багато хто з її рідних та друзів захищає країну. Сама вона теж служила. І це допомагає рекрутерці добре і швидко знаходити контакт з людьми.  

– Головне – почути бажання людини. А потім – докласти зусиль, щоб знайти потрібний варіант. Наше завдання – не примушувати, а допомагати людині знайти своє місце служби, – вважає Тетяна.

Рекрутерка Оксана – держслужбовець. Її робота була пов’язана з освітою. Тепер вона змінилася: в Центрі рекрутингу їй доводиться постійно контактувати як з представниками бойових бригад, так і з запоріжцями, що прагнуть захищати країну. За словами Оксани, її колеги з Центру рекрутингу – мудрі жінки, що можуть знайти підхід до кожного і надати кваліфіковану консультацію.

– За 3 місяці роботи до Центру рекрутингу в Запоріжжі надійшло 1521 звернення – як телефонні, так і особисті. На сьогодні 20 рекрутів вже боронять Україну, 56 – проходять військову підготовку у навчальних центрах, 29 осіб – військово-лікарську комісію, 36 – вже отримали рекомендаційні листи від військових частин. Наразі в роботі перебувають 226 анкет. До нас щодня звертаються вмотивовані запоріжці, які хочуть захищати свою країну. Тож робота триває, – підсумовує рекрутерка  Оксана.

Читайте також