Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі поліцейські затримали ділка, який допомагав чоловікам призовного віку уникнути мобілізації

18 червня 2024 - 16:20

Ціна «вирішення питання» - 8000 доларів. За цю суму чоловік обіцяв організувати виготовлення документів для зняття «клієнтів» з військового обліку та подальшого безперешкодного перетину державного кордону. Зловмисника затримали під час отримання грошей. 

60-річний фігурант запевняв чоловіків, що має зв’язки серед посадових осіб військово-лікарської комісії одного із місцевих ТЦК. За їх сприяння він обіцяв «клієнтам» оформити завідомо недостовірні документи щодо непридатності до проходження військової служби через стан здоров’я. Такі довідки у подальшому дозволяли безперешкодно перетнути державний кордон України. 

Незаконну діяльність фігуранта припинили оперативники управління стратегічних розслідувань в Запорізькій області разом зі слідчими обласного главку поліції.

15 червня поліцейські затримали правопорушника у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України одразу після отримання фіксованої суми за послуги. 

Слідчі повідомили затриманому про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) та ч. 2 ст. 369-2 (Зловживання впливом) Кримінального кодексу України. Йому обрано запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту. Найсуворіша санкція інкримінованих статтей передбачає ув’язнення строком до дев'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна. Досудове розслідування триває під процесуальним керівництвом Вознесенівської окружної прокуратури.

Читайте також

Отримати військово-обліковий документ з QR-кодом можна в усіх ЦНАПах України

Іван Федоров показав делегації ООН наслідки російського терору в Запоріжжі

ООН продовжить допомагати Запорізькій області: обговорили головні напрямки

Вступ 2024: є запитання – телефонуй на гарячу лінію МОН

Конкурс для громадських організацій від Міністерства ветеранів

СБУ повідомила про підозру родичу Балицького, який допомагає країні-агресору підтримувати окупаційний режим на території Запорізької області

В Запоріжжі відсвяткували День кримськотатарського прапора

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 328 разів ударили по Запорізькій області.

Запоріжжя об'єднується через мистецтво: спільний перегляд фільмів підтримує ментальне здоров'я

В Запоріжжі відзначили День митної служби

Пляжі Запоріжжя небезпечні для відпочинку: в піску та воді знайдені збудники кишкових інфекцій