Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини безбар'єрності

Про інклюзивність у проєктуванні нового будівництва протирадіаційних укриттів в закладах освіти Запорізької області

17 червня 2024 - 15:33

В умовах зростання небезпек, пов'язаних з радіаційними аваріями, забезпечення захисту населення, особливо дітей, стає пріоритетним завданням. Протирадіаційні укриття у закладах загальної середньої освіти є важливою складовою системи цивільного захисту. Вони забезпечують можливість захисту учнів і персоналу під час надзвичайних ситуацій. Сучасні технології та правильно організований процес будівництва дозволяють створити надійні укриття, які забезпечують високий рівень безпеки.

За підтримки МОН, Запорізької обласної військової адміністрації, органів місцевого самоврядування та Дитячого фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні в Запорізькій області у поточному році здійснюватиметься нове будівництво протирадіаційних укриттів на територіях закладів загальної середньої освіти.

Інклюзивність протирадіаційних укриттів є важливим аспектом їх проєктування та будівництва. Вона забезпечує доступність і комфорт для всіх категорій учнів, включаючи дітей з особливими освітніми потребами, що сприяє їхній безпеці та психологічному комфорту під час надзвичайних ситуацій.

Читайте також