Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Увага! У соцмережах активізувалися шахраї!

11 червня 2024 - 11:30

Шахраї, які вводять в оману родичів і близьких наших оборонців, активізували свою діяльність. Вони створюють фейкові сторінки в соцмережах, додають туди справжні фото з обмінів чи фото офіційних осіб, а часом і телефонують та починають у різний спосіб просити гроші. Про це застерігає Координаційний штаб з питань поводження з військовополоненими.

Що робити, щоб не стати жертвою шахраїв?

Не надавайте ваші контакти незнайомим особам, не заповнюйте форми на невідомих сторінках у соцмережах, месенджерах чи на сайтах. Якщо зловмисник не знає про вас, він не зможе вас потурбувати.

Не вірте обіцянкам: незнайомці в інтернеті не будуть шукати ваших рідних чи надавати вам інші послуги.

Як зазначили у Координаційному штабі, чимало шахраїв уже перебувають під слідством. В тому числі завдяки зверненням громадян. Повідомити про шахрайство можна, звернувшись до правоохоронних органів або до Координаційного штабу.

Пам’ятайте, що пошуками вашої близької людини займаються професійно та безкоштовно фахівці уповноважених державою органів.

Повідомити НІБ про потрапляння людини у ворожий полон можна за тел.: 16-48 або ж (044) 287-81-65 (для дзвінків з-за кордону).

Читайте також