Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги»: запорізька команда «Іжаки» готується до змагань у Києві

4 червня 2024 - 14:25

12-14 червня в Києві відбудуться фінальні змагання проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги». Команда Запорізької школи-інтернату «Козацький ліцей» стала переможцем обласного етапу зі спортивного орієнтування і зараз наполегливо готується до виступу у фіналі.

На галявині збираються шестикласники – члени команди «Іжаки». Діти уважно слухають  завдання та настанови тренера. Відчувають себе доволі впевнено. Серед них і Яна. Знання з орієнтування їй вже знадобилися. Дівчинка із задоволенням бере участь у квестах, бо вміє користуватися картами і компасом.

– На змаганнях у Запоріжжі в нас були серйозні та досвідчені суперники. Вони могли пробігти більшу відстань і швидше, ніж я. Тому особисто  мені спочатку було важко, але разом із командою ми все змогли, – розповідає юна спортсменка.

Діти навчалися в онлайн-форматі, багато часу проводили вдома. Тому для деяких з них біг дійсно був проблемою – довелося покращувати загальну спортивну підготовку. За словами керівника гуртка зі спортивного орієнтування Андрія Оношка, тепер учасники залюбки бігають кроси. 

– Дітям не дуже цікаво просто бігати по колу. Потрібно було чимось їх зацікавити. І орієнтування в цьому допомогло. Я даю їм домашні завдання – зробити лайт-пробіжку зранку або ввечері, коли зручно. Потім вони присилають відео-звіти. Діти пересуваються між контрольними пунктами, виконують пошукові завдання, їм це цікаво, – розповідає тренер. 

Команда «Іжаки» складається з 12 учнів 5-7 класів: 6 хлопців і 6 дівчаток. Школярі тренуються тричі на тиждень на території навчального закладу, в парках та лісових зонах міста. Системність проведення занять та наполегливість дітей вже привели їх до перемоги на 4-му, обласному етапі змагань «Пліч-о-пліч». Тепер головне – здобути перемогу у Києві.

– Ми їдемо в Київ перемагати. Хоч там на нас чекають 18 команд-суперниць, ми все одно віримо, що зможемо здобути перемогу! –  впевнений капітан команди семикласник Микита Гринь.

Змагання «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» ініційовані Президентом України Володимиром Зеленським і проходять під гаслом «Разом переможемо». В сезоні 2023/2024 турніри проводяться з п'яти видів спорту: баскетболу, волейболу, футзалу, спортивного орієнтування та черліденга. В них беруть участь більш ніж 29 тисяч команд зі всієї країни.


Читайте також