Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відтепер для вступу до аспірантури обовʼязкове складання єдиного вступного іспиту

29 травня 2024 - 14:45

З цього року змінилися правила вступу до  аспірантури: всі охочі здобути ступінь доктора  філософії/доктора мистецтва повинні скласти єдиний  вступний іспит (ЄВІ). Про це повідомили в Міністерстві освіти і науки України.

Тепер результати ЄВІ стануть ключовим фактором  при відборі до аспірантури, оскільки вони дозволяють  оцінити рівень знань та компетентностей майбутніх  аспірантів.

Вступний іспит складається з двох  частин: тест з  іноземної мови (на вибір англійська, німецька, французька або іспанська) та тест загальних  навчальних компетентностей (ТЗНК).

Реєстрація на ЄВІ вже розпочалася і триватиме до 29  травня 2024 року. Вступники можуть зареєструватися  в приймальних комісіях закладів вищої освіти  особисто або дистанційно. Додатковий період реєстрації буде доступний з 17 до 21 червня 2024  року.

Цьогоріч вступники до аспірантури складатимуть ЄВІ  одночасно з вступниками до магістратури та подаватимуть однакові документи.

Детальніше про процедуру реєстрації та календар проведення тестування – на офіційному сайті Українського центру оцінювання якості освіти.

Читайте також