Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024 – майданчик професійних здобутків та ідей

20 травня 2024 - 16:30

Понад 250 учасників об’єднала Запорізька платформа співпраці та розвитку 2024. Її ініціював голова ЗОДА Іван Федоров.  Задача платформи – об’єднати зусилля з відновлення та зміцнення регіону. Кожен з учасників – професіонал у своїй сфері і прийшов на захід, щоб поділитися досвідом подолання проблем або власними напрацюваннями.

– Сьогодні у нас працюють окремі печі – забезпечуємо промисловість потрібними сплавами. Частково завантажуємо наш персонал. Людей не скорочуємо, підтримуємо. Я дякую уряду, обласній адміністрації і міській раді за те, що вони знаходять можливість для забезпечення життя людей, – сказав Павло Кравченко, голова правління Запорізького феросплавного заводу.

Серед учасників Запорізької платформи співпраці та розвитку 2024 і представники місцевих органів влади. Вони розраховують знайти тут партнерів для реалізації своїх проєктів, націлених на майбутнє.

– Ми очікуємо, що наша громада буде звільнена. І те, що напрацюємо зараз тут, ми все заберемо з собою: всі здобутки та матеріальні цінності. Тому дуже очікуємо на подальшу співпрацю з фондами, громадами та іншими інституціями, – поділився Пологівський міський голова Юрій Коноваленко.

До майбутнього відновлення держави та регіону готові долучитися і ветерани.

– Хто стоїть в строю на передових рубежах? Це підприємці, айтішники,  інженери, будівельники. Необхідно цей потенціал використовувати. Це допоможе реінтеграції ветеранів та ветеранок в цивільне життя, – впевнений Михайло Пирог, голова Запорізької обласної спілки ветеранів.

Війна спричинила безліч екологічних проблем. Тож екоактивісти наголошують на необхідності захисту довкілля і використання  відновлювальних джерел енергії.

– Для Запоріжжя важливим є зелене відновлення. Потрібно слідувати європейським директивам, європейським підходам до доброго врядування. І саме такі платформи, які допомагають співпраці між громадськістю, органами місцевого самоврядування, державними інституціями, науковцями, дають можливість нам усім згуртуватися для подолання викликів. Тому я тут і сподіваюся на співпрацю, – так пояснила свою участь у роботі платформи Тетяна Жавжарова, голова ГО «Екосенс», координаторка Ради відновлення Запоріжжя. 

Культурне відродження – одна з тем, що активно обговорювалися на Запорізькій платформі співпраці та розвитку 2024.

– Такі заходи допомагають синхронізуватися людям, які працюють окремо один від одного, але в спільному векторі. І це знайомство, зустріч обличчями, розуміння того, що ти не один, що нас багато, по-перше, надихає, по-друге, створює можливість нетворкінга, тобто мереж співпраці, – сказав Микола Сєрга, керівник «Культурного десанту».

Загальне враження всіх учасників від роботи платформи сформулював Олександр Чанчиков, директор фармацевтичної фабрики «Віола».

– Я почув план дій, який нове керівництво області та міста презентувало. Конкретні дії, конкретні цифри, конкретні плани. В бізнесі це називають КРІ. Це дуже добре. Ми зможемо відслідковувати результати у майбутньому. І це дуже круто, – відзначив підприємець.

Учасники платформи вважають, що формат для спілкування вибрано вдалий. А значить – будуть і конкретні результати!


Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 381 раз ударили по Запорізькій област

Вистави, подарунки та цікаві майстер-класи – в Запоріжжі відзначили День захисту дітей

Під час війни особлива увага – дітям, – Іван Федоров

Центр захисту і підтримки дітей та сімей в Запоріжжі – острівок безпеки для вимушених переселенців з окупованих територій

«Я хочу повернутися у своє рідне місто»: у Запоріжжі пролунав останній дзвоник для релокованих школярів з Мелітополя

Ворожа атака в перший день літа: в Запоріжжі триває ліквідація наслідків прильотів

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області

Впродовж доби окупанти 546 разів ударили по Запорізькій області

«Зло треба зупинити»: фільм про окупацію Чехословаччини вразив запорізьких глядачів

Обласна влада підтримує Захисників і Захисниць: від матеріальної допомоги до інтеграції у мирне життя

«Школа сімʼї»: в Запоріжжі організували свято для дітей переселенців та військовослужбовців