Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Коли говорять гармати, музи не мовчать: у Запорізькій обласній філармонії відбувся гала-концерт «Акорди Хортиці»

17 травня 2024 - 10:00

Фестиваль дитячої творчості зібрав понад 700 юних виконавців із 8 країн світу. Учасниками «Акордів Хортиці» стали учні музичних шкіл та закладів не тільки із Запоріжжя, а й з багатьох куточків України.

Переможницею та володаркою гран-прі цьогорічного фестивалю стала скрипалька Софія Зульфікар.

  • «Акорди Хортиці» – унікальний фестиваль. Формат його проведення дає нам, початківцям, чи не єдину можливість виконати музичні твори у супроводі симфонічного оркестру. Я мешкаю в Хмельницькому, навчаюсь у студії при Одеській національній музичній академії. Для мене честь виступати перед запорізькою публікою, – ділиться враженнями після виступу Софія Зульфікар.

Знаково, що головою журі дитячого мистецького конкурсу була народна артистка України Богдана Півненко. Вона виступила на гала-концерті в Запоріжжі одразу після гастролей у США та запросила переможців конкурсу до Києва.

Під час фестивалю був організований благодійний збір. І вже понад 50 тис. грн було перераховано на закупівлю дронів одній із військових частин.

  • У темні часи мистецтво підіймає дух, надихає, дарує надію, об’єднує людей, – зазначила Ірина Конарева, генеральна директорка Запорізької обласної філармонії. – Вчергове «Акорди Хортиці» вивели на велику музичну орбіту кілька десятків імен ще зовсім юних талантів. А цей факт є свідченням того, що музичне життя в Запоріжжі й в Україні загалом рухається вперед, – зазначила посадовиця.

Це був 21-й фестиваль дитячої творчості. Його організували філармонія та благодійний фонд «АКОРД» за підтримки обласної та міської влади.

Читайте також