Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Емоції, командний дух та воля до перемоги: «Їжаки» тріумфують у фіналі «Пліч-о-пліч» у Запоріжжі

16 травня 2024 - 13:30

Фінальна гра проєкту «Пліч-о-пліч всеукраїнські шкільні ліги» відбулась у Запоріжжі.

5 команд зі спортивного орієнтування, демонструючи неймовірну спритність та логічне мислення, змагалися за можливість представити область на всеукраїнському рівні. 

В запеклій боротьбі перемогу одержала команда «Їжаки» Запорізького козацького ліцею. Їм вдалося чітко та швидко пройти всі контрольні пункти, обігнавши суперників.

Локацію для фінального етапу змагань допомагали готувати справжні професіонали – фахівці Запорізького обласного центру туризму і краєзнавства.

Маршрут, за словами учасників, виявився цікавим і непростим. Микита Гринь, капітан команди «Їжаки», в захваті від фіналу:

 – Я дуже радий цій перемозі. Ми хотіли зайняти перше місце, і це нам вдалося. Впевнений, що і в Києві ми виступимо гідно, – ділиться хлопець.

Друге місце зайняла команда Запорізького січового колегіуму «Кабани». Третє – «Вогняні саламандри» гімназії № 84. Четверте місце посіли «Вівцебики» з Васильєвського ліцею «Сузір’я», а п’яте – «Сірий вовк» Запорізької гімназії № 108.

 – Це було дуже круто! Ми з командою тренувалися три місяці. А ще я ходив у походи з батьками та практикувався в Карпатах. І хоча наша команда не здобула перемогу, ми отримали досвід та знайшли нових друзів, – розповів учасник команди «Кабани» Дамир Шило.

Тренер команди «Їжаки» Андрій Оношко пишається своїми вихованцями:

– Ми розпочали тренування зі спортивного орієнтування, як тільки дізналися про проєкт «Пліч-о-пліч». Команда ретельно готувалася до фінального етапу обласних змагань. Двічі на тиждень проводили тренування, у вихідні – виходили до лісу. Тренувалися з картою та компасом. Спортивне орієнтування – це не лише фізична активність, але й розвиток таких важливих якостей, як логічне мислення, швидкість реакції та вміння працювати в команді, – поділився тренер. 

Юних спортсменів привітала та нагородила директорка Департаменту освіти і науки ЗОДА Людмила Бухаріна:

– Завдяки проєкту «Пліч-о-пліч» школярі можуть змагатися і розвиватись як майбутні успішні, освічені, спортивні, активні люди. Ми хочемо, щоб наші діти, наші юнаки та дівчата розвивалися та навіть в умовах воєнного стану були щасливими, – підсумувала посадовиця. 

Читайте також